Sarajevo
19

Social Media

Light
Dark

Ahmedhodžić je četvrti “Zmaj” koji je pogađao u engleskoj Premijer ligi: Jedan je “uljez”

Anel Ahmedhodžić jučer je postigao prvijenac u engleskoj Premijer ligi, te postao tek bh. reprezentativac kojem je to pošlo za rukom. Ahmedhodžić je bio strijelac u porazu svog Šefilda od Lutona (2:3) u ludoj utakmici na Bramal Lejnu u okviru 19. kola Premijer lige. Nakon gužve u šesnaestercu najbolje se snašao i poslao loptu u mrežu, piše Avaz. Osim Anela Ahmedhodžića, još tri bh. reprezentativca su imala priliku da se upišu u strijelce. Najviše golova dao je kapiten BiH Edin Džeko koji je od 2011. do 2015. igrao za Mančester siti. Džeko je dva puta bio prvak Engleske s "Građanima", dao je 72 gola za tim sa Etihada, od kojih 50 u Premijer ligi. Zanimljivo jedan gol u Premijer ligi dao je i bivši reprezentativni golman naše zemlje Asmir Begović. Begović je postigao gol kao čuvar mreže Stouka na meču protiv Bornmuta 2013. godine nakon samo 13 sekundi igre. Dugo je Begović držao rekord zbog gola sa najveće udaljenosti (91,9 metara). Asmir je osam godina bio vlasnik ovog rekorda, sve do pogotka golmana Njuporta Tom King. Naslovna fotografija: Platforma X

Anel Ahmedhodžić jučer je postigao prvijenac u engleskoj Premijer ligi, te postao tek bh. reprezentativac kojem je to pošlo za rukom.

Ahmedhodžić je bio strijelac u porazu svog Šefilda od Lutona (2:3) u ludoj utakmici na Bramal Lejnu u okviru 19. kola Premijer lige. Nakon gužve u šesnaestercu najbolje se snašao i poslao loptu u mrežu, piše Avaz.

Osim Anela Ahmedhodžića, još tri bh. reprezentativca su imala priliku da se upišu u strijelce. Najviše golova dao je kapiten BiH Edin Džeko koji je od 2011. do 2015. igrao za Mančester siti.

Džeko je dva puta bio prvak Engleske s “Građanima”, dao je 72 gola za tim sa Etihada, od kojih 50 u Premijer ligi.

Zanimljivo jedan gol u Premijer ligi dao je i bivši reprezentativni golman naše zemlje Asmir Begović.

Begović je postigao gol kao čuvar mreže Stouka na meču protiv Bornmuta 2013. godine nakon samo 13 sekundi igre.

Dugo je Begović držao rekord zbog gola sa najveće udaljenosti (91,9 metara). Asmir je osam godina bio vlasnik ovog rekorda, sve do pogotka golmana Njuporta Tom King.

Naslovna fotografija: Platforma X

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Šta dalje čitati...
Share to...