Sarajevo
10

Social Media

Light
Dark

Alkaraz o stanju Nadala: “Zabrinut sam”

Rafael Nadal neće nastupiti ni na Mastersu u Monte Karlu, koji je osvajao 11 puta, a postoji određena sumnja da neće biti spreman ni za turnir u Rimu.  To brine trenutno najbolje rangiranog španskog tenisera na svijetu Karlosa Alkaraza (Carlos Alcaraz).  Alkaraz je i kazao da ima veliku želju da igra u dublu s Nadalom na Olimpijskim igrama u Parizu, prenosi Avaz. Naslovna fotografija: Platforma X

Rafael Nadal neće nastupiti ni na Mastersu u Monte Karlu, koji je osvajao 11 puta, a postoji određena sumnja da neće biti spreman ni za turnir u Rimu. 

To brine trenutno najbolje rangiranog španskog tenisera na svijetu Karlosa Alkaraza (Carlos Alcaraz). 

  • Zabrinut sam. Volio bih da se uskoro vrati na teren – rekao je Alkaraz, pa dodao da ne zna koliko će dugo njegov sunarodnjak izbivati s terena: 
  • Ne znam ništa o Nadalu. Očito da se kao Španac i ljubitelj tenisa bojim da on neće igrati na turnirima koji su mu toliko posebni. Ako preskoči Monte Karlo, nadam se da će makar igrati u Španiji.

Alkaraz je i kazao da ima veliku želju da igra u dublu s Nadalom na Olimpijskim igrama u Parizu, prenosi Avaz.

  • On je oduvijek moj idol. Ne postoji ljepši način za debi na Olimpijskim igrama nego da igram s njim u paru. Vidjet ćemo kako možemo obojica ići u Pariz, jer sve je moguće – poručio je Alkaraz.

Naslovna fotografija: Platforma X

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...