Sarajevo
10

Social Media

Light
Dark

”Bijelo dugme” kreće na turneju, a ovaj poznati pjevač će biti novi klavijaturista

Ove godine obilježava se 50 godina od nastanka benda ''Bijelo dugme'', zbog čega bend kreće na turneju, ali ovoga puta u rokenrol sastavu. Još nije poznato koja će tačna postava benda ovog ljeta izaći na pozornicu na turneji po bivšim državama bivše Jugoslavije. Ono što je gotovo sigurno, neće biti Željka Bebeka, koji je u lošim odnosima s bivšim kolegama iz benda, a posljednji put kada su zajedno svirali, sve je završilo tako što ih je Bebek tužio, prenosi City magazine. Kako je Highway Star Magazine objavio na svom Instagramu, ''Bijelo dugme'' će gotovo sigurno nastupiti u postavi s pjevačima Alenom Islamovićem i Mladenom Vojčićem Tifom. Ono što je zanimljivo, magazin navodi da će se za klavijaturama naći pop pjevač Ognjen Radivojević, koga znamo i po njegovoj solističkoj karijeri, ali i kao Bregovićevog bivšeg saradnika u Orkestru za Svadbe i sahrane. Kako su neki mediji ranije objavili, Bregović će na pozornici biti s ekipom koju čine Alen Islamović, Mladen Vojičić Tifa, Zoran Redžić, Điđi Jankelić za bubnjevima i Ognjen Radivojević kao klavijaturist umjesto nedavno preminulog Vlade Pravdića. ''Bijelo dugme'' za sada ima jedan potvrđen nastup u Kragujevcu, na Arsenal festu, 28. juna, no vjerovatno će se u narednim danima pojaviti novi termini. Naslovna fotografija: Društvene mreže

Ove godine obilježava se 50 godina od nastanka benda ”Bijelo dugme”, zbog čega bend kreće na turneju, ali ovoga puta u rokenrol sastavu.

Još nije poznato koja će tačna postava benda ovog ljeta izaći na pozornicu na turneji po bivšim državama bivše Jugoslavije. Ono što je gotovo sigurno, neće biti Željka Bebeka, koji je u lošim odnosima s bivšim kolegama iz benda, a posljednji put kada su zajedno svirali, sve je završilo tako što ih je Bebek tužio, prenosi City magazine.

Kako je Highway Star Magazine objavio na svom Instagramu, ”Bijelo dugme” će gotovo sigurno nastupiti u postavi s pjevačima Alenom Islamovićem i Mladenom Vojčićem Tifom.

Ono što je zanimljivo, magazin navodi da će se za klavijaturama naći pop pjevač Ognjen Radivojević, koga znamo i po njegovoj solističkoj karijeri, ali i kao Bregovićevog bivšeg saradnika u Orkestru za Svadbe i sahrane.

Kako su neki mediji ranije objavili, Bregović će na pozornici biti s ekipom koju čine Alen Islamović, Mladen Vojičić Tifa, Zoran Redžić, Điđi Jankelić za bubnjevima i Ognjen Radivojević kao klavijaturist umjesto nedavno preminulog Vlade Pravdića.

”Bijelo dugme” za sada ima jedan potvrđen nastup u Kragujevcu, na Arsenal festu, 28. juna, no vjerovatno će se u narednim danima pojaviti novi termini.

Naslovna fotografija: Društvene mreže

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...