Sarajevo
19

Social Media

Light
Dark

Borba stoljeća je otkazana: Fjuri se povrijedio, odbija doći u Saudijsku Arabiju

Meč između Tajsona Fjurija (Tyson Fury) i Oleksandra Usika, kojim su se trebale ujediniti sve četiri titule teške kategorije, otkazan je zbog povrede britanskog boksera. Borba stoljeća se trebala održati 17. februara u Saudijskoj Arabiji, ali od toga sada neće biti ništa. Naime, Fjuri je zaradio posjekotinu tokom sparinga koja neće zacijeliti za dvije sedmice i on je otkazao dolazak u Saudijsku Arabiju 17. februara. Ovo je drugi put da "Kralj Cigana" otkazuje meč, nakon što je to već uradio 23. decembra. Prema informacijama iz Usikovog kampa, on je spreman doći u Saudijsku Arabiju i 17. februara braniti pojaseve u WBA, IBF, WBO i IBO organizacija ukoliko one pronađu adekvatnog protivnika za ovo veoma kratko vrijeme. Za sada nije poznato kada bi se Fjuri i Usik mogli naći u ringu. Naslovna fotografija: Platforma X

Meč između Tajsona Fjurija (Tyson Fury) i Oleksandra Usika, kojim su se trebale ujediniti sve četiri titule teške kategorije, otkazan je zbog povrede britanskog boksera.

Borba stoljeća se trebala održati 17. februara u Saudijskoj Arabiji, ali od toga sada neće biti ništa. Naime, Fjuri je zaradio posjekotinu tokom sparinga koja neće zacijeliti za dvije sedmice i on je otkazao dolazak u Saudijsku Arabiju 17. februara.

Ovo je drugi put da “Kralj Cigana” otkazuje meč, nakon što je to već uradio 23. decembra. Prema informacijama iz Usikovog kampa, on je spreman doći u Saudijsku Arabiju i 17. februara braniti pojaseve u WBA, IBF, WBO i IBO organizacija ukoliko one pronađu adekvatnog protivnika za ovo veoma kratko vrijeme.

Za sada nije poznato kada bi se Fjuri i Usik mogli naći u ringu.

Naslovna fotografija: Platforma X

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...