Sarajevo
12

Social Media

Light
Dark

Čović: “Insistirat ćemo na usvajanju Izbornog zakona”

U Mostaru je održana sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH, nakon koje se obratio predsjednik te stranke Dragan Čović. Čović je kazao da je veoma optimističan kada je riječ o našem evropskom putu i izbornim aktivnostima. Rekao je i kako vjeruje "da i jedne i druge kolege žele rješavati probleme, a ne da držimo stvari kako smo navikli", piše Avaz. Naslovna fotografija: Avaz

U Mostaru je održana sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH, nakon koje se obratio predsjednik te stranke Dragan Čović. Čović je kazao da je veoma optimističan kada je riječ o našem evropskom putu i izbornim aktivnostima.

  • Kada su u pitanju sigurnost i politički procesi, naravno da svako normalan će dijeliti zabrinutost i kad vidimo i ratna žarišta otvorena i u Evropi i na Bliskom istoku i sve ono što još dalje interesantno, međutim, to je pitanje odgovornosti u ovom trenutku i snage našeg utjecaja koji je minoran u odnosu na ove procese i samo možemo promatrati sa strane. Ali smo danas na sjednici Predsjedništva vrlo jasno zaključili našu proaktivnost kako ćemo iskoristiti današnji dan da otvorimo procese u BiH u daljim razgovorima tamo gdje je došlo do krize, kako bismo do kraja tjedna imali razgovore sa svim partnerima koji danas čine vlast da bi riješili mnoge teme koje se tiču funkcioniranja vlasti na razinama entiteta i BiH – kazao je Čović.

Rekao je i kako vjeruje “da i jedne i druge kolege žele rješavati probleme, a ne da držimo stvari kako smo navikli”, piše Avaz.

  • Danas smo se upetljali u evropsku priču, dobili smo ta vrata, vrlo brzo će se raspisati i krenuti aktivnost oko izbora za Evropski parlament, a ljudi iz Evrope neće imati vremena za nas apsolutno, jer će se baviti sobom i to će trajati realno do 10. mjeseca da se napravi nova infrastruktura, a to je šansa za nas da sve ono što smo obećali pokažemo, kroz odluke Vijeća ministara, zakona. Mi ćemo insistirati na usvajanju Izbornog zakona, Zakona o sudu u Vijeću ministara. Raspravljati o zakonima koje je nametnuo visoki predstavnik je besmisleno, već sam o tome kazao šta mislimo. Vjerujem da nas ima dovoljno da taj proces vodimo u pravom smjeru – rekao je on.

Naslovna fotografija: Avaz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...