Sarajevo
31

Social Media

Light
Dark

Cvijanović: Suđenje Dodiku je suđenje Ustavu BiH i samoj BiH

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da postupak pred Sudom BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora "Službenog glasnika RS" Miloša Lukića, "suđenje Ustavu BiH i samoj BiH, koje su pokrenuli oni koji ne žele dobro ovoj zemlji i misle da se sve silom može učiniti." Ona je istakla da proces protiv Dodika i Lukića predstavlja "politički obračun", piše Avaz. Naslovna fotografija: Avaz N. Šaljić

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da postupak pred Sudom BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora “Službenog glasnika RS” Miloša Lukića, “suđenje Ustavu BiH i samoj BiH, koje su pokrenuli oni koji ne žele dobro ovoj zemlji i misle da se sve silom može učiniti.”

  • RS je jedini politički element ili faktor u okviru BiH koji stoji na braniku demokratije i demokratičnosti, principa po kojem mora da postoji odgovornost domaćih institucija, da su te institucije izabrane na demokratski način na slobodnim izborima i da su odgovorne građanima, a ne namjesniku koji nije prošao proceduru izbora, a i da je prošao, ne bi imao pravo da nameće zakone, rekla je Cvijanović.

Ona je istakla da proces protiv Dodika i Lukića predstavlja “politički obračun”, piše Avaz.

Naslovna fotografija: Avaz N. Šaljić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Šta dalje čitati...
Share to...