Ashburn
68

Social Media

Light
Dark

Dodik na obilježavanju neustavnog praznika poručio: Ne želimo nikakve sukobe, hoćemo da nas naši policajci brane

Predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik održao je govor u centru Banje Luke povodom obilježavanja neustavnog dana RS 9. januara. Poručio je da su danas dokazali da je RS organizirana i disciplinirana. "Nastavit ćemo da slavimo" Naveo je da danas obilježavaju dan Republike jer je to, kako je kazao, "dan kada je stvorena RS, kad je krenula u svoj život", ali i da slave slobodu, piše Avaz. "Ne može nam biti zabranjeno" Dodao je da ne da Republiku. Naslovna fotografija: Dejan Rakita za Avaz

Predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik održao je govor u centru Banje Luke povodom obilježavanja neustavnog dana RS 9. januara.

Poručio je da su danas dokazali da je RS organizirana i disciplinirana.

“Nastavit ćemo da slavimo”

  • RS nema namjeru i ne želi nikome ništa loše. Ona danas slavi svoj rođendan 9. januar. Sretan dan Republike! RS ima sjajan narod, hvala svima koji su došli iz toplih domova da budu ovdje s nama danas – rekao je Dodik.

Naveo je da danas obilježavaju dan Republike jer je to, kako je kazao, “dan kada je stvorena RS, kad je krenula u svoj život”, ali i da slave slobodu, piše Avaz.

  • Svi koji pokušavaju da uskrate ovaj dan, neće nam naštetiti. Nastavit ćemo da slavimo. RS je postigla značajan napredak. Živi 32 godine, imala je svoj početak u miru, nastavila da živi i u ratu, boreći se za svaku našu kuću, svaki put. Svoje živote je dalo 30.000 ljudi, Srba, vjerujući da će njihovi životi donijeti slobodu – rekao je Dodik pred okupljenima na Trgu Krajine u Banjoj Luci.

“Ne može nam biti zabranjeno”

Dodao je da ne da Republiku.

  • Sloboda je naš način života, to je što vidim danas na ulicama naših gradova. Ko god dođe ovdje, neka se osjeća isto tako. Ovaj narod nikad nije dozvolio da živi porobljen. Ovo ne može da bude zabranjeno, jer ako bude, to znači da smo pali, da smo izgubili karakter. Ne želimo nikakve sukobe i te sukobe nećemo da vodimo. Hoćemo da naši policajci budu oni koji će braniti našu sigurnu kuću, srpsku i svaku drugu. Neka živi naša Republika, neka živi Srbija, neka živi RS – zaključio je Dodik u svom govoru.

Naslovna fotografija: Dejan Rakita za Avaz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Šta dalje čitati...
Share to...