Sarajevo
16

Social Media

Light
Dark

Dodik: Šmitove prijetnje neće zastrašiti nikoga u RS

Politički direktori Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira sastali su se 5. i 6. decembra 2023. godine u Sarajevu, kako bi razmotrili stanje u smislu provedbe Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini.  Nakon zasjedanja, medijima se obratio visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit. Podrška pred Sudom BiH Povodom sjednice PIC-a i press konferencije Šmita, na platformi X se oglasio predsjednik RS Milorad Dodik, piše Avaz. Lični komoditet Naslovna fotografija: Avaz N. Šaljić

Politički direktori Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira sastali su se 5. i 6. decembra 2023. godine u Sarajevu, kako bi razmotrili stanje u smislu provedbe Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini. 

Nakon zasjedanja, medijima se obratio visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit.

Podrška pred Sudom BiH

Povodom sjednice PIC-a i press konferencije Šmita, na platformi X se oglasio predsjednik RS Milorad Dodik, piše Avaz.

  • Prijetnje koje su jučer došle iz OHR-a, i to od nelegalnog stranca, neće zastrašiti nikoga u Republici Srpskoj i samo nam pokazuju da je sve što smo uradili ispravno.To su jučer pokazali i svi koji su došli pred neustavni sud i dali mi podršku. Imate jednog ilegalca koji je pokrenuo ovu farsu i na dan tog lažnog montiranog procesa kaže da se ne bi uplitao, a upliće se, i to samo tako, sve s prijetnjama. Ukoliko su ta njegova “očekivanja” od mene o kojima priča da ću pristati da razgovaram s nekim ko je nelegalan i na taj način izrazim nepoštovanje institucijama RS i zapečatim njenu sudbinu, samo da bih se oslobodio ovog procesa, onda mora da je lud ili je navikao da ima posla s takvima koji bi sve prodali za fotelju.

Lični komoditet

  • Ja sam danas predsjednik RS samo zato što to tako kaže srpski narod. Politika koju vodim je srpska, ali i politika koja poštuje Ustav i zakone, i to je politika koju srpski narod koji me je izabrao podržava. Zato nikada nisam i neću razmišljati o ličnom komoditetu, nauštrb onog što narod od mene očekuje.
  • Niko u RS neće ići protiv Ustava i protiv zakona. PIC može da dogovara šta hoće, Šmit će na Sudu morati da objasni mnoge stvari. Prijetnjama mojom političkom izolacijom ne može sakriti da nema potvrdu imenovanja i da ga pred sudom javnosti ne može zaštititi ni Amerika. Budućnost BiH su ugrozili stranci, vrijeđajući nam inteligenciju i pred našim očima rušeći pravo i pravdu, namećući silom čovjeka koji nema nikakvu potvrdu, a ovdje bi da komanduje i kažnjava legalno izabrane predstavnike – napisao je Dodik.

Naslovna fotografija: Avaz N. Šaljić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Šta dalje čitati...
Share to...