Sarajevo
18

Social Media

Light
Dark

Džumhur sjajnom partijom izbacio sedmog nositelja turnira u Belgiji

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur pružio je sjajnu partiju i izbacio sedmog nositelja Čelendžer turnira u Belgija Zsombora Pirosa sa 2:0. Po setovima je bilo 6:3 i 6:4. Džumhur je prvo kolo prošao nakon što mu je meč predao Alibek Kačmazov. Damir je imao brejk zaostatka u prvom setu (3:1), ali je onda nanizao pet gemova i osvojio prvi set. U drugo msetu slična situacija i na kraju trijumf bh. tenisera. Džumhur će u četvrtfinalu turnira igrati protiv Henrika Skvirea (Squire) iz Njemačke. Vrijedi istaći da je prvi nositelj turnira hrvatski teniser Borna Ćorić, piše Avaz. Naslovna fotografija: Facebook

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur pružio je sjajnu partiju i izbacio sedmog nositelja Čelendžer turnira u Belgija Zsombora Pirosa sa 2:0.

Po setovima je bilo 6:3 i 6:4. Džumhur je prvo kolo prošao nakon što mu je meč predao Alibek Kačmazov. Damir je imao brejk zaostatka u prvom setu (3:1), ali je onda nanizao pet gemova i osvojio prvi set. U drugo msetu slična situacija i na kraju trijumf bh. tenisera.

Džumhur će u četvrtfinalu turnira igrati protiv Henrika Skvirea (Squire) iz Njemačke. Vrijedi istaći da je prvi nositelj turnira hrvatski teniser Borna Ćorić, piše Avaz.

Naslovna fotografija: Facebook

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Šta dalje čitati...
Share to...