Sarajevo
3

Social Media

Light
Dark

Hanka Paldum: Iftarim uglavnom kod kuće sa svojim najbližim i najdražim

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema za veliki koncert u Mostaru koji je zakazan za prvi dan Bajrama u dvorani "Midhad Hujdur Hujka" u Sjevernom logoru. Ovaj muzički događaj bit će završnica manifestacije “Ramazan u Mostaru”, koju organiziraju Grad Mostar i Centar za kulturu u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Mostar i Bošnjačkom zajednicom kulture "Preporod", Kulturnim centrom Mostar- Sjever i Domom kulture Blagaj. Na repertoaru će se, uz moje najveće hitove, naći sevdalinke i ilahije Bajramski koncerti, kako naglašava, imaju posebnu težinu, a našu muzičku divu raduje činjenica da će u Mostar doći njena vjerna publika iz cijele BiH, ali i iz Hrvatske. Za Hanku Paldum mjesec ramazana uvijek je poseban period. Bosanskohercegovačka diva sevdaha se tada povlači iz javnosti te obavlja sve vjerske dužnosti vezane za ovaj sveti mjesec, piše Avaz. Sidran se cijeli život borio za istinu i pravdu Paldum je izuzetno potresla smrt Abdulaha Sidrana. Naslovna fotografija: Instagram

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema za veliki koncert u Mostaru koji je zakazan za prvi dan Bajrama u dvorani “Midhad Hujdur Hujka” u Sjevernom logoru.

Ovaj muzički događaj bit će završnica manifestacije “Ramazan u Mostaru”, koju organiziraju Grad Mostar i Centar za kulturu u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Mostar i Bošnjačkom zajednicom kulture “Preporod”, Kulturnim centrom Mostar- Sjever i Domom kulture Blagaj.

Na repertoaru će se, uz moje najveće hitove, naći sevdalinke i ilahije

  • Nakon duže vremena imat ću ozbiljan koncert u Mostaru koji sam priželjkivala već odavno, a u ovoj dvorani pjevat ću nakon tri decenije. Ovo je ozbiljan projekt kojem pristupamo krajnje profesionalno i na bini sa mnom će biti moj veliki orkestar sa pratećim vokalima. Koncert će trajati dva sata, a na repertoaru će se, uz moje najveće hitove, naći sevdalinke i ilahije. Publika očekuje najbolje od mene i moram opravdati njihovo povjerenje – kaže Paldum.

Bajramski koncerti, kako naglašava, imaju posebnu težinu, a našu muzičku divu raduje činjenica da će u Mostar doći njena vjerna publika iz cijele BiH, ali i iz Hrvatske.

  • Na društvenim mrežama su mi se javili brojni ljubitelji mojih pjesama i doći će u Mostar iz svih krajeva BiH, ali i iz Zagreba i Dubrovnika. Na bajramskom koncertu 10. aprila interpretirat ću i sevdalinke “Oj Mostaru moj beharu”, “Lijepi li su mostarski dućani” i “Čudna jada od Mostara grada”. Bit će još divnih pjesama. Na slatkim sam mukama kako da sklopim repertoar. Jednu pjesmu ubacim i tako u krug. Mnogo laķše bi mi bilo da koncert traje tri sata – nastavlja Paldum.

Za Hanku Paldum mjesec ramazana uvijek je poseban period. Bosanskohercegovačka diva sevdaha se tada povlači iz javnosti te obavlja sve vjerske dužnosti vezane za ovaj sveti mjesec, piše Avaz.

  • Ramazan provodim uglavnom u krugu porodice i prijatelja, sve kako Bog zapovijeda. Tako je najljepše. Iftarim uglavnom kod kuće sa svojim najbližim i najdražim. Topa, čorba, slani i slatki bosanski specijaliteti se pripremaju svaki dan. Uvijek malo više pripremimo pa ne pojedemo sve. Drago mi je kada su sa nama i komšije i prijatelji i da podijelimo nafaku zajedničku. Iftar je slađi i veći je bereket kada ima više ljudi – govori Hanka.

Sidran se cijeli život borio za istinu i pravdu

Paldum je izuzetno potresla smrt Abdulaha Sidrana.

  • Jednostavno, nisam mogla vjerovati. Veliki je to gubitak, ne samo za Bosnu i Hercegovinu, već za svakog normalnog čovjeka. Sidran se cijeli život borio za istinu i pravdu. Njegova istina nije godila onima koji ne haju za narod, znao je izgovoriti u pravom momentu, bez straha hoće li se nekom dopasti. Nikada se nije nikom dodvoravao i podilazio. Bio je direktan i iskren i takvog treba da ga pamtimo. Sidran je bio slabašnog zdravlja, ali se toliko borio. Imao je unutrašnju snagu koja ga je održavala – kaže na kraju Hanka.

Naslovna fotografija: Instagram

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...