Sarajevo
16

Social Media

Light
Dark

Legenda španske Selte mora na sud: Optužen da je napastovao ženu u kostimu prije utakmice

Hugo Maljo (Hugo Mallo), ikona španske Selte s 448 nastupa za nju, a danas član brazilskog Internacionala, morat će na sud u Barceloni. Riječ je o postupku koji je podignut protiv njega, nakon istrage u kojoj je bio optužen za napastovanje žene u kostimu Espanjolove maskote. Suđenje fudbaleru, koji je u Seltu stigao 1999. kao 8-godišnjak, a napustio je nakon 24 godine po isteku ugovora, zakazano je za 11. juli. Cijeli slučaj datira iz marta 2019. godine, odnosno gostovanja Selte kod Espanjola. Maljo je optužen za napastovanje žene prije početka utakmice. Naime, on se pozdravljao s igračima kada je došao do Espanjolove maskote papige. Navodna žrtva, obučena u kostima, tvrdi da ju je tada dodirivao po grudima, piše Avaz.    Naslovna fotografija: Platforma X

Hugo Maljo (Hugo Mallo), ikona španske Selte s 448 nastupa za nju, a danas član brazilskog Internacionala, morat će na sud u Barceloni.

Riječ je o postupku koji je podignut protiv njega, nakon istrage u kojoj je bio optužen za napastovanje žene u kostimu Espanjolove maskote. Suđenje fudbaleru, koji je u Seltu stigao 1999. kao 8-godišnjak, a napustio je nakon 24 godine po isteku ugovora, zakazano je za 11. juli.

Cijeli slučaj datira iz marta 2019. godine, odnosno gostovanja Selte kod Espanjola. Maljo je optužen za napastovanje žene prije početka utakmice.

Naime, on se pozdravljao s igračima kada je došao do Espanjolove maskote papige.

Navodna žrtva, obučena u kostima, tvrdi da ju je tada dodirivao po grudima, piše Avaz.   

Naslovna fotografija: Platforma X

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...