Sarajevo
18

Social Media

Light
Dark

Meloni: Tugu ne mogu ni u alkoholu utopiti

Đorđa Meloni (Giorgia), premijerka Italije, i njena stranka "Braća Italije" pretrpjeli su prvi ozbiljan poraz na regionalnim izborima na Sardiniji.  To je ujedno označilo i prvi neuspjeh za Meloni od preuzimanja vlasti.  Na izborima za predsjednika Sardinije pobjedu je odnijela Alesandra Tode (Alessandra Todde) iz "Pokreta pet zvijezda", koja je dobila podršku ljevičarske Demokratske stranke.  Tode je na izborima pobijedila Paola Trucua (Truzzu), koji je bio kandidat desnice na prijedlog premijerke Italije.  Ovaj poraz je Meloni itekako teško pao, a tu je tugu podijelila dan poslije izbora s novinarima, piše Avaz. Naslovna fotografija: Platforma X

Đorđa Meloni (Giorgia), premijerka Italije, i njena stranka “Braća Italije” pretrpjeli su prvi ozbiljan poraz na regionalnim izborima na Sardiniji. 

To je ujedno označilo i prvi neuspjeh za Meloni od preuzimanja vlasti. 

Na izborima za predsjednika Sardinije pobjedu je odnijela Alesandra Tode (Alessandra Todde) iz “Pokreta pet zvijezda”, koja je dobila podršku ljevičarske Demokratske stranke. 

Tode je na izborima pobijedila Paola Trucua (Truzzu), koji je bio kandidat desnice na prijedlog premijerke Italije. 

Ovaj poraz je Meloni itekako teško pao, a tu je tugu podijelila dan poslije izbora s novinarima, piše Avaz.

  • Znam da očekujete da reagujem “lagano” i opušteno. Međutim, nisam bila opuštena ni s 15 godina, a kamoli nakon 16 mjeseci vlasti – rekla je Meloni, a onda je “kritikovala” i strane medije zbog kojih je zakazana konferencija za medije:
  • Pozivate me odmah nakon poraza na Sardiniji. Ne očekujte velike simpatije od mene danas. Između ostalog, još je u toku i post. Ne mogu ni tugu utopiti u alkoholu. E tako je dan krenuo.

Naslovna fotografija: Platforma X

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Šta dalje čitati...
Share to...