Sarajevo
18

Social Media

Light
Dark

Musa ponovo briljira: Zasigurna pobjeda Reala već u prvoj četvrtini

Košarkaši Real Madrida nastavili su sa sjajnim partijama, te su u 13. kolu Endesa lige ostvarili visoku pobjedu protiv Gran Kanarije (97:71). Madriđani su sjajno otvorili meč i poslije uvodne četiri minute imali 14:0. Nakon prve četvrtine su imali 17 poena prednosti (31:14) i već tada je bilo jasno u kojem smjeru će utakmica ići. Bh. reprezentativac Džanan Musa je proveo 18 minuta na parketu i ostvario učinak od 15 poena. Efikasniji od njega bio je jedino reprezentativac Hrvatske Mario Hezonja koji je ubacio 19 poena, a čak 15 je dao u prvoj dionici. Kod Gran Kanarije se istakao Itan Hap (Ethan Happ) sa 26 ubačaja. Podsjetimo, Musi i društvu je ovo bila 12. prvenstvena pobjeda, a do sada ih je u Endesa ligi savladala jedino Unikaha za koju igra Nihad Đedović, piše Avaz. Naslovna fotografija: Platforma X

Košarkaši Real Madrida nastavili su sa sjajnim partijama, te su u 13. kolu Endesa lige ostvarili visoku pobjedu protiv Gran Kanarije (97:71).

Madriđani su sjajno otvorili meč i poslije uvodne četiri minute imali 14:0. Nakon prve četvrtine su imali 17 poena prednosti (31:14) i već tada je bilo jasno u kojem smjeru će utakmica ići.

Bh. reprezentativac Džanan Musa je proveo 18 minuta na parketu i ostvario učinak od 15 poena. Efikasniji od njega bio je jedino reprezentativac Hrvatske Mario Hezonja koji je ubacio 19 poena, a čak 15 je dao u prvoj dionici. Kod Gran Kanarije se istakao Itan Hap (Ethan Happ) sa 26 ubačaja.

Podsjetimo, Musi i društvu je ovo bila 12. prvenstvena pobjeda, a do sada ih je u Endesa ligi savladala jedino Unikaha za koju igra Nihad Đedović, piše Avaz.

Naslovna fotografija: Platforma X

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Šta dalje čitati...
Share to...