Sarajevo
31

Social Media

Light
Dark

Naslonio mi je pištolj na glavu pa pucao u stomak: Relja o noći kada je jedva ostao živ

Reper Relja Popović sa samo 19 godina za dlaku je izbjegao smrt kad je u njega pucao nepoznati muškarac.

On se prije nekoliko dana prisjetio incidenta koji se dogodio prije 14 godina, te iskoristio priliku da se zahvali doktoru koji ga je tada operirao.

Nerado se sjeća

Iako se nerado sjeća ove strašne situacije, Relja je jednom prilikom ispričao što se tada događalo.

  • Tog 22. maja bio sam u kafiću s prijateljem i dvije prijateljice. Za stolom pored nas sjedio je neki čovjek koji je imao četrdesetak godina. Bio je vidno pijan. Sve vrijeme je dobacivao mojim prijateljicama, tražio je od njih da mu plešu na stolu na što sam ja reagirao. U verbalnoj raspravi u kojoj sam branio svoje prijateljice konobarica nam je rekla da izađemo iz lokala jer mora zatvoriti. Krenuli smo van i on je u tom trenutku izvadio pištolj i naslonio mi ga na glavu. Ne znam ni sam kako sam uspio spustiti oružje i samo se sjećam stravične boli u predjelu stomaka. Pao sam na zemlju i izgubio svijest. Probudio sam se u Urgentnom centru – pričao je on svojevremeno.

Zbog teške povrede abdomena Relja je u bolnici proveo mjesec dana.

Napadač uhapšen

  • Deset dana bio sam u šok-sobi s 24-satnim nadzorom medicinskog osoblja. Morali su me operirati jer je metak ozlijedio vitalne organe. Veliku zahvalnost dugujem profesoru Đukiću koji me je operirao i sve vrijeme vodio moj slučaj. Ni danas ne znam kako bih mu se odužio za sve što je učinio za mene.

Napadač je uhapšen već poslije nekoliko sati, nedaleko od mjesta nesreće. Kasnije je osuđen na šest i pol godina zatvora, piše Avaz.

Naslovna fotografija: Instagram

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...