Sarajevo
32

Social Media

Light
Dark

Oprah Winfrey: ”Više od 25 godina ismijavanje moje težine bilo je nacionalni sport”

Slavna voditeljica i poduzetnica trudila se suzdržati suze tokom emitiranja ABC-jeve emisije ”Shame, Blame and the Weight Loss Revolution” dok je govorila o za nju bolnoj temi.

  • Sada postoji osjećaj nade i više ne kriviš sebe – rekla je Opra Vinfri (Oprah Winfrey) kad joj je glas počeo pucati.

Specijal, koji će biti dostupan za streaming na Huluu u utorak, okupio je medicinske stručnjake, pacijente i članove farmaceutske industrije i industrije za mršavljenje kako bi razgovarali o sve većoj popularnosti lijekova za skidanje kilograma kao što su Ozempic, Mounjaro i Wegovy, za koju je Vinfri otkrila da ih je prvi put upoznala dok se oporavljala od operacije koljena 2021.

U priči za People u decembru 2023. Vinfri je izjavila da su se njeni pogledi na injekcije za regulaciju težine promijenile. Priznajući da je koristila neodređeni lijek za mršavljenje, izjavila je:

  • Shvatila sam da sam sebe sve ove godine krivila za prekomjernu težinu, a imam predispoziciju koju nikakva snaga volje ne može kontrolirati. Došla sam na ovaj razgovor u nadi da se možemo početi oslobađati stigme, srama i osude. Da prestanemo kriviti druge ljude zbog prekomjerne tjelesne težine ili načina na koji su odlučili izgubiti kilograme ili ne smršavjeti i, što je još važnije, da se prestanemo sramiti sami sebe. Moram reći da sam preuzela sramotu koju mi je priuštio svijet – nastavila je Opra prije nego što je opisala niz naslova koji su o njoj pisani u posljednja dva desetljeća, piše Tportal.

Naslovna fotografija: Instagram

1 komentar

  1. [email protected]
    17 Jula, 2024

    dolorem et neque autem natus dolores consequatur ipsam. aperiam eos possimus quia dolores ut debitis ad ea. fugiat consequatur libero velit dolor omnis ex. in non velit et iure dolor quos laborum faci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...