Sarajevo
16

Social Media

Light
Dark

Putin dobio pozive da ove godine posjeti desetine zemalja

Ruski predsjednik Vladimir Putin ima pozive iz desetina zemalja, javila je agencija TASS, prenosi Avaz. Kremlj još nije najavio buduće posjete ruskog predsjednika. Ruski lider je proteklih mjeseci dobio pozive da posjeti Brazil, Burundi, Vijetnam, Iran, Irak, Sjevernu Koreju, Kubu, Mongoliju, Tajland, Tursku i druge zemlje. Samit Grupe dvadeset (G20) bit će održan u Brazilu u novembru 2024. Samit Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) ove godine će se održati u Peruu. Rusija ove godine predsjedava BRICS-om, a samit ove asocijacije bit će održan u Kazanju. Samit ZND-a bit će održan i u Rusiji. Ruski predsjednik je 2023. godine posjetio Kirgistan, Kinu, Kazahstan, Bjelorusiju, Ujedinjene Arapske Emirate i Saudijsku Arabiju. Naslovna fotografija: Anadolija

Ruski predsjednik Vladimir Putin ima pozive iz desetina zemalja, javila je agencija TASS, prenosi Avaz.

Kremlj još nije najavio buduće posjete ruskog predsjednika.

  • Ne isključujem, ali pokušavam da ne planiram ništa do sada – rekao je Putin ranije, misleći na moguće posjete prijateljskim nacijama.

Ruski lider je proteklih mjeseci dobio pozive da posjeti Brazil, Burundi, Vijetnam, Iran, Irak, Sjevernu Koreju, Kubu, Mongoliju, Tajland, Tursku i druge zemlje.

Samit Grupe dvadeset (G20) bit će održan u Brazilu u novembru 2024. Samit Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) ove godine će se održati u Peruu. Rusija ove godine predsjedava BRICS-om, a samit ove asocijacije bit će održan u Kazanju. Samit ZND-a bit će održan i u Rusiji.

Ruski predsjednik je 2023. godine posjetio Kirgistan, Kinu, Kazahstan, Bjelorusiju, Ujedinjene Arapske Emirate i Saudijsku Arabiju.

Naslovna fotografija: Anadolija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Šta dalje čitati...
Share to...