Ashburn
68

Social Media

Light
Dark

S ovom pjesmom koja je osvojila MTV nagradu Selma Bajrami je trebala predstavljati BiH na Eurosongu

Bh. pjevačica Selma Bajrami navodno je 2005. godine trebala predstavljati BiH na Eurosongu. Bajrami se te godine našla na listi takmičara za predstavnika BiH na Eurosongu s pjesmom "C'mon boy". Samo nekoliko dana prije takmičenja pjesma je povučena. Autorica pjesme Aleksandra Kovač pjesmu je zadržala za sebe i s njom poslije osvojila MTV nagradu. Selma je poslije nekog vremena otvoreno ispričala da je trebala ići na Eurosong, ali da je mnogo toga sama trebala da finansira na šta nije pristala. Ono što je sigurno da bi Selma svojim izgledom i plesom zapalila scenu u Kijevu te godine. Na kraju je izabrana pjesma "Zovi" grupe Feminnem na šta je veliki dio javnosti negodovao, jer autor pjesme i jedna članica grupe nisu imali ni porijeklo ni bh. pasoš. Ono što je zanimljivo, plesači u spotu Aleksandre Kovač "C'mon Boy", bili su iz Sarajeva. Njih je pjevačici predložio prijatelj i saradnik bh. pjevač Fuad Backović Deen, kojem je Kovač producirala album "Anđeo s greškom", piše Avaz. Naslovna fotografija: Instagram

Bh. pjevačica Selma Bajrami navodno je 2005. godine trebala predstavljati BiH na Eurosongu. Bajrami se te godine našla na listi takmičara za predstavnika BiH na Eurosongu s pjesmom “C'mon boy”.

Samo nekoliko dana prije takmičenja pjesma je povučena.

Autorica pjesme Aleksandra Kovač pjesmu je zadržala za sebe i s njom poslije osvojila MTV nagradu.

Selma je poslije nekog vremena otvoreno ispričala da je trebala ići na Eurosong, ali da je mnogo toga sama trebala da finansira na šta nije pristala.

Ono što je sigurno da bi Selma svojim izgledom i plesom zapalila scenu u Kijevu te godine.

Na kraju je izabrana pjesma “Zovi” grupe Feminnem na šta je veliki dio javnosti negodovao, jer autor pjesme i jedna članica grupe nisu imali ni porijeklo ni bh. pasoš.

Ono što je zanimljivo, plesači u spotu Aleksandre Kovač “C'mon Boy”, bili su iz Sarajeva. Njih je pjevačici predložio prijatelj i saradnik bh. pjevač Fuad Backović Deen, kojem je Kovač producirala album “Anđeo s greškom”, piše Avaz.

Naslovna fotografija: Instagram

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Šta dalje čitati...
Share to...