Sarajevo
3

Social Media

Light
Dark

Sarajevski aerodrom zabilježio rekordan broj putnika u januaru i februaru

Aerodrom u Sarajevu je u januaru i februaru ove godine zabilježio rekordan broj putnika u posljednje 23 godine. Statistika kaže da je broj putnika u januaru iznosio 77.454, dok je u februaru sarajevski aerodrom operirao sa 75.112 putnika. U tom periodu obavljene su 1.747 aviooperacije. U januaru 2023. godine broj putnika je iznosio 61.068, dok je u februaru te godine broj putnika iznosio 56.979. Sve ranije godine su bile još slabije kada je u pitanju broj putnika. Iz Sarajeva će se ove godine moći letjeti na 30 odredišta, a prava ekspanzija očekuje se od aprila do kraja ljetne sezone. Od aprila iz Sarajeva počinje letjeti i Ryanair i to za Milano, Brisel, Memingen, Geteborg i London, a tokom ljeta i za Solun. Također, tokom ljetne sezone bit će uspostavljena i direktna linija do Kopenhagena, a potvrđene su linije i sa Oslom i Stokholmom i najavljene linije za Atinu i Varšavu, piše Klix. Naslovna fotografija: Screenshot SARAJEVO INTERNATIONAL AIRPORT

Aerodrom u Sarajevu je u januaru i februaru ove godine zabilježio rekordan broj putnika u posljednje 23 godine.

Statistika kaže da je broj putnika u januaru iznosio 77.454, dok je u februaru sarajevski aerodrom operirao sa 75.112 putnika. U tom periodu obavljene su 1.747 aviooperacije.

U januaru 2023. godine broj putnika je iznosio 61.068, dok je u februaru te godine broj putnika iznosio 56.979. Sve ranije godine su bile još slabije kada je u pitanju broj putnika.

Foto: Sarajevo International airport

Iz Sarajeva će se ove godine moći letjeti na 30 odredišta, a prava ekspanzija očekuje se od aprila do kraja ljetne sezone. Od aprila iz Sarajeva počinje letjeti i Ryanair i to za Milano, Brisel, Memingen, Geteborg i London, a tokom ljeta i za Solun.

Također, tokom ljetne sezone bit će uspostavljena i direktna linija do Kopenhagena, a potvrđene su linije i sa Oslom i Stokholmom i najavljene linije za Atinu i Varšavu, piše Klix.

Naslovna fotografija: Screenshot SARAJEVO INTERNATIONAL AIRPORT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...