Ashburn
68

Social Media

Light
Dark

Saudijci spremili novi jak udar na svjetsko transfer tržište

Saudijska profesionalna liga u fudbalu je preko ljeta postala bogatija za mnogobrojne svjetske zvijezde, ali, prema svemu sudeći, oni nemaju namjeru zaustaviti se na tome.  Naportiv, prema pisanju britanksog "Telegrapha", rukovodstvo saudijskie Pro lige, planiraju uvesti pravilo koje bi im omogućilo dolazak još više njih.  Riječ je o povećanju limita za strane fudbalere, za koji je planirano da iznosi deset. Čelnici smatraju da će povećanje limita poboljšati imidž i dati prvenstvu veću snagu na globalnom tržištu.  Trenutno klubovi iz Saudijske Arabije mogu imati po osam stranih fudbalera, piše Avaz. Podsjećamo, portugalski reprezentativac Kristijano Ronaldo (Cristiano) prešao je u Al Nasr u januaru 2023. godine i otvorio vrata brojnih svjetskih zvijezda, a za njim stizali su igrači poput Karima Benzeme, Nejmara (Neymar), Sadija Manea i Rijada Mareza (Riyad Mahrez). Naslovna fotografija: Platforma X

Saudijska profesionalna liga u fudbalu je preko ljeta postala bogatija za mnogobrojne svjetske zvijezde, ali, prema svemu sudeći, oni nemaju namjeru zaustaviti se na tome. 

Naportiv, prema pisanju britanksog “Telegrapha”, rukovodstvo saudijskie Pro lige, planiraju uvesti pravilo koje bi im omogućilo dolazak još više njih. 

Riječ je o povećanju limita za strane fudbalere, za koji je planirano da iznosi deset. Čelnici smatraju da će povećanje limita poboljšati imidž i dati prvenstvu veću snagu na globalnom tržištu. 

Trenutno klubovi iz Saudijske Arabije mogu imati po osam stranih fudbalera, piše Avaz.

Podsjećamo, portugalski reprezentativac Kristijano Ronaldo (Cristiano) prešao je u Al Nasr u januaru 2023. godine i otvorio vrata brojnih svjetskih zvijezda, a za njim stizali su igrači poput Karima Benzeme, Nejmara (Neymar), Sadija Manea i Rijada Mareza (Riyad Mahrez).

Naslovna fotografija: Platforma X

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Šta dalje čitati...
Share to...