Sarajevo
24

Social Media

Light
Dark

Sinoć u Sarajevu otvoren prvi Winter Fest: 12 dana muzike, gastro ponude i aktivnosti za mališane

Sarajevu je svečano otvoren prvi Winter Fest na Trgu Prve brigade policije – platou preko puta Vijećnice, u srcu Starog Grada, a cilj projekta je da na jednom lokalitetu okupi veliki broj domaćih i stranih izlagača hrane i pića, od nacionalnih preko internacionalnih delicija, saopćili su organizatori, piše Avaz.

Sarajevo je ovih dana zasjalo u svom najljepšem svijetlu, a Winter Fest je već prvu noć privukao veliki broj sugrađana, ali i turista.

Foto: općina Stari Grad

Prisutnima je dobrodošlicu poželio načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Irfan Čengić i poručio da se zabava vraća u Stari Grad.

  • Otvorili smo Winter Fest Sarajevo, a narednih 12 dana uživajte u muzici, gastro ponudi i aktivnostima za mališane. Želimo da vratimo zabavne događaje u Stari Grad, naredne godine ćemo organizovati mnogo kulturnih i zabavnih događaja na ulicama i trgovima Starog Grada – rekao je načelnik Čengić.

Osim gastronomskih užitaka, posjetitelje očekuje i bogat muzički program te raznovrsne predstave i kreativne radionice posebno osmišljene za najmlađe.Jedan od ključnih motiva za podršku ovom događaju su zahtjevi privrednika Starog Grada da u zimskim mjesecima je potreban dodatni sadržaj u Starom Gradu.

Naslovna fotografija: Općina Stari Grad

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Šta dalje čitati...
Share to...