Sarajevo
31

Social Media

Light
Dark

Službeno je otkazan koncert Tonyja Cetinskog u Sarajevu

Otkazan je koncert Tonyja Cetinskog u Sarajevu koji se trebao održati ispred Vječne vatre u okviru obilježavanja 40. godišnice održavanja Zimskih olimpijskih igara. Iako je Vlada Kantona Sarajevo, na zahtjev organizacijskog odbora za obilježavanje 40. godišnjice ZOI-a, obezbijedila i doznačila sredstva za koncert Tonyja Cetinskog, Gradsko vijeće je u srijedu, 24. siječnja donijelo odluku da ne prihvati pokroviteljstvo pravdajući svoju odluku ''zakonskim preprekama'', navodi Stage Production. U svojoj ranijoj izjavi za mediji gradonačelnica Benjamina Karić je rekla da je odluka o neprihvaćanju pokroviteljstva donesena jer je organizator koncerta registriran kao d.o.o. društvo te je iz tog razloga Gradsko vijeće donijelo ovakvu odluku. Međutim, prema odluci Gradske uprave Grada Sarajeva o uvjetima i postupku prihvaćanja Pokroviteljstva objavljenog u Službenim novinama Kantona Sarajevo se navodi da zahtjev mogu podnijeti pravna i fizička lica te organizatori društvenih, naučnih, kulturnih, sportskih ili drugih manifestacija, što znači i d.o.o. društva kao pravno lice. Prema članu 2. istog pravilnika navodi se da Gradonačelnik donosi odluke o prihvaćanju pokroviteljstva uz financijske obaveze Grada do 25.000,00 KM, dok Gradsko vijeće donosi odluke o prihvaćanju pokroviteljstva uz financijske obaveze u iznosima većim od 25.000 KM, dalje navodi. Naslovna fotografija: Instagram

Otkazan je koncert Tonyja Cetinskog u Sarajevu koji se trebao održati ispred Vječne vatre u okviru obilježavanja 40. godišnice održavanja Zimskih olimpijskih igara.

Iako je Vlada Kantona Sarajevo, na zahtjev organizacijskog odbora za obilježavanje 40. godišnjice ZOI-a, obezbijedila i doznačila sredstva za koncert Tonyja Cetinskog, Gradsko vijeće je u srijedu, 24. siječnja donijelo odluku da ne prihvati pokroviteljstvo pravdajući svoju odluku ”zakonskim preprekama”, navodi Stage Production.

U svojoj ranijoj izjavi za mediji gradonačelnica Benjamina Karić je rekla da je odluka o neprihvaćanju pokroviteljstva donesena jer je organizator koncerta registriran kao d.o.o. društvo te je iz tog razloga Gradsko vijeće donijelo ovakvu odluku.

Međutim, prema odluci Gradske uprave Grada Sarajeva o uvjetima i postupku prihvaćanja Pokroviteljstva objavljenog u Službenim novinama Kantona Sarajevo se navodi da zahtjev mogu podnijeti pravna i fizička lica te organizatori društvenih, naučnih, kulturnih, sportskih ili drugih manifestacija, što znači i d.o.o. društva kao pravno lice. Prema članu 2. istog pravilnika navodi se da Gradonačelnik donosi odluke o prihvaćanju pokroviteljstva uz financijske obaveze Grada do 25.000,00 KM, dok Gradsko vijeće donosi odluke o prihvaćanju pokroviteljstva uz financijske obaveze u iznosima većim od 25.000 KM, dalje navodi.

Naslovna fotografija: Instagram

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Šta dalje čitati...
Share to...