Sarajevo
12

Social Media

Light
Dark

Udruženje “Bosni u amanet” snimilo pjesmu i spot o Sarajevu

Sredinom mjeseca oktobra članovi udruženja „Bosni u amanet“ vrijedno su radili i snimali nove pjesme i spotove o bosanskohercegovačkim gradovima. Ovog puta pjesma o Sarajevu, “Sarajevo najmiliji grade” snimili su Safija Haskić, Mirsad Jarović, Izeta Milišić, Snježana i Elvis Komar i Naida Efendić. Spot su snimali na različitim lokacijama širom šehera, od tabije pa sve do Vrela Bosne... Odmah nakon pjesme o Sarajevu, uradili su i spot za pjesmu “Lijepa Lejla”, čiji tekst je napisala sama osnivačica udruženja “Bosni u Amanet” Safija Haskić. Iz udruženja se nadaju da će mlađe generacije krenuti njihovim stopama doprinijeti kulturnom naslijeđu BiH. Udruženje “Bosni u amanet” prošle sedmice završilo je snimanje spota o Mostaru, koji će uskoro ugledati svjetlost dana. Fotografije: Udruženje "Bosni u amanet"

Sredinom mjeseca oktobra članovi udruženja „Bosni u amanet“ vrijedno su radili i snimali nove pjesme i spotove o bosanskohercegovačkim gradovima. Ovog puta pjesma o Sarajevu, “Sarajevo najmiliji grade” snimili su Safija Haskić, Mirsad Jarović, Izeta Milišić, Snježana i Elvis Komar i Naida Efendić.

Spot su snimali na različitim lokacijama širom šehera, od tabije pa sve do Vrela Bosne…

Odmah nakon pjesme o Sarajevu, uradili su i spot za pjesmu “Lijepa Lejla”, čiji tekst je napisala sama osnivačica udruženja “Bosni u Amanet” Safija Haskić.

  • Željeli smo pokloniti svim gradovima u našoj lijepoj Bosni po pjesmu i da ta pjesma ostane Bosni u amanet od nas, čuvara tradicije i kulture. I, eto, uspjeli smo u tome, kazala je Safija.

Iz udruženja se nadaju da će mlađe generacije krenuti njihovim stopama doprinijeti kulturnom naslijeđu BiH.

  • Sutra putujemo u Tursku u Istanbul da snimimo još jednu pjesmu i spot koji poklanjamo našoj sarajki Ameli iz Udruženja Turska-Bosna-Sandžak. Pjesmu im poklanjam u znak zahvalnosti na prijemu i srdačnom dočeku, kazala je Haskić.

Udruženje “Bosni u amanet” prošle sedmice završilo je snimanje spota o Mostaru, koji će uskoro ugledati svjetlost dana.

Fotografije: Udruženje “Bosni u amanet”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...