Sarajevo
3

Social Media

Light
Dark

Završava se baraž za Euro: Objavljeni posljednji učesnici

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine, nažalost, neće imati priliku boriti se za odlazak na Evropsko prvenstvo, ali će za to šansu imati tri druge selekcije. U finalu baraža A divizije Lige nacija reprezentacija Velsa će dočekati selekciju Poljske na stadionu u Kardifu, u pravom derbiju. Vels je u polufinalu bio bolji od Finske (4:1), dok je Poljska slavila protiv Estonije (5:1). Selekcija Ukrajine, koja je izbacila „Zmajeve“, na neutralnom terenu u poljskom Vroclavu će igrati sa selekcijom Islanda, koja je s velikih 4:1 prošla Izrael. Reprezentacije Gruzije i Grčke će u Tbilsiju igrati za posljednjeg učesnika Eura u Njemačkoj, koji će se održati predstojećeg ljeta. Već je i poznato kako će izgledati grupe na predstojećem Euru, piše Avaz. Grupa A: Njemačka (domaćin), Škotska, Mađarska, Švicarska Grupa B: Španija, Hrvatska, Italija, Albanija Grupa C: Slovenija, Danska, Srbija, Engleska Grupa D: Pobjednik baraža A divizije A Lige nacija (Vels ili Poljska), Nizozemska, Austrija, Francuska Grupa E: Belgija, Slovačka, Rumunija, Pobjednik baraža B divizije Lige nacija (Ukrajina ili Island) Grupa F: Portugal, Pobjednik C divizije Lige nacija (Gruzija ili Grčka), Turska, Češka. Naslovna fotografija: Avaz

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine, nažalost, neće imati priliku boriti se za odlazak na Evropsko prvenstvo, ali će za to šansu imati tri druge selekcije.

U finalu baraža A divizije Lige nacija reprezentacija Velsa će dočekati selekciju Poljske na stadionu u Kardifu, u pravom derbiju. Vels je u polufinalu bio bolji od Finske (4:1), dok je Poljska slavila protiv Estonije (5:1).

Selekcija Ukrajine, koja je izbacila „Zmajeve“, na neutralnom terenu u poljskom Vroclavu će igrati sa selekcijom Islanda, koja je s velikih 4:1 prošla Izrael.

Reprezentacije Gruzije i Grčke će u Tbilsiju igrati za posljednjeg učesnika Eura u Njemačkoj, koji će se održati predstojećeg ljeta.

Već je i poznato kako će izgledati grupe na predstojećem Euru, piše Avaz.

Grupa A: Njemačka (domaćin), Škotska, Mađarska, Švicarska

Grupa B: Španija, Hrvatska, Italija, Albanija

Grupa C: Slovenija, Danska, Srbija, Engleska

Grupa D: Pobjednik baraža A divizije A Lige nacija (Vels ili Poljska), Nizozemska, Austrija, Francuska

Grupa E: Belgija, Slovačka, Rumunija, Pobjednik baraža B divizije Lige nacija (Ukrajina ili Island)

Grupa F: Portugal, Pobjednik C divizije Lige nacija (Gruzija ili Grčka), Turska, Češka.

Naslovna fotografija: Avaz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...