Sarajevo
10

Social Media

Light
Dark

Zbog Eurosonga porastao interes putnika za Malme

Groznica koja prati takmičenje za pjesmu Eurovizije utjecala je na povećanje internetskih pretraživanja za putovanja u grad Malme za 176 posto u periodu između septembra 2023. i aprila 2024., objavila je kompanija za online rezervacije putovanja "eDreams ODIGEO". Takmičenje za pjesmu Eurovizije, najveće u svijetu te vrste, održava se od 7. do 11. maja, nakon što je švedska pjevačica Loren (Loreen) pobijedila na prošlogodišnjem takmičenju u Liverpolu.  Očekuje se da će Eurovizija u treći po veličini švedski grad privući oko 100.000 posjetitelja. I pretraga putovanja za Kopenhagen, manje od 50 kilometara udaljen od Malmea, također je porasla za 34 posto, objavio je eDreams. Najzainteresiraniji za putovanje su turisti iz Francuske. Oni čine gotovo petinu ukupnog broja osoba koje su pretraživale stranice, a slijede ih Njemačka i Sjedinjene Države. Naslovna fotografija: Platforma X

Groznica koja prati takmičenje za pjesmu Eurovizije utjecala je na povećanje internetskih pretraživanja za putovanja u grad Malme za 176 posto u periodu između septembra 2023. i aprila 2024., objavila je kompanija za online rezervacije putovanja “eDreams ODIGEO”.

Takmičenje za pjesmu Eurovizije, najveće u svijetu te vrste, održava se od 7. do 11. maja, nakon što je švedska pjevačica Loren (Loreen) pobijedila na prošlogodišnjem takmičenju u Liverpolu. 

Očekuje se da će Eurovizija u treći po veličini švedski grad privući oko 100.000 posjetitelja.

I pretraga putovanja za Kopenhagen, manje od 50 kilometara udaljen od Malmea, također je porasla za 34 posto, objavio je eDreams.

Najzainteresiraniji za putovanje su turisti iz Francuske. Oni čine gotovo petinu ukupnog broja osoba koje su pretraživale stranice, a slijede ih Njemačka i Sjedinjene Države.

Naslovna fotografija: Platforma X

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...