Sarajevo
3

Social Media

Light
Dark

Adel zakazala 10 koncerata u Minhenu: Cijena ulaznica od 330 do 1.168 eura

Uvjerena kako će njezin dolazak nakon duže pauze u Evropu biti pun pogodak, Adel (Adele) je u avgustu zakazala čak 10 koncerata u Minhenu. No, previsoka cijena karata rezultirala je time da prodaja i ne ide kako je očekivala. Nakon što je najavila prvo četiri koncerta (2., 3., 9. i 10. avgusta), dodala je njih još četiri (14., 16., 23. i 24. avgusta), a onda iznenadila sve otvorivši još dva datuma za koncerte u Münchenu (30. i 31. avgusta). Zbog nje će se u Minhenu izgraditi i posebna arena, gdje će odraditi sve koncerte, no za sada i ne ide sve kako je planirala. Kada je riječ o Tejlor Svift (Taylor Swift), bez obzira na cijene pojedinih karata, njena svjetska turneja "Eras" rasprodana  je u veoma brzo. Oko 2.000 ulaznica za koncerte Adel još uvijek nije prodano, te se mogu naći slobodne za svaki od deset datuma, a razlog je jednostavan - je previsoka cijena. Kako donosi britanski "Sun", najjeftinija slobodna ulaznica za jedan koncert iznosi 330 eura, dok je najskuplja, za one koji žele biti odmah pored pozornice i iz prvog reda gledati Adel, 1.168 eura. Navodno će organizatori, ako se karte ne prodaju, razmisliti o tome da snize cijenu. Naslovna fotografija: Instagram

Uvjerena kako će njezin dolazak nakon duže pauze u Evropu biti pun pogodak, Adel (Adele) je u avgustu zakazala čak 10 koncerata u Minhenu.

No, previsoka cijena karata rezultirala je time da prodaja i ne ide kako je očekivala.

Nakon što je najavila prvo četiri koncerta (2., 3., 9. i 10. avgusta), dodala je njih još četiri (14., 16., 23. i 24. avgusta), a onda iznenadila sve otvorivši još dva datuma za koncerte u Münchenu (30. i 31. avgusta).

Zbog nje će se u Minhenu izgraditi i posebna arena, gdje će odraditi sve koncerte, no za sada i ne ide sve kako je planirala.

Kada je riječ o Tejlor Svift (Taylor Swift), bez obzira na cijene pojedinih karata, njena svjetska turneja “Eras” rasprodana  je u veoma brzo.

Oko 2.000 ulaznica za koncerte Adel još uvijek nije prodano, te se mogu naći slobodne za svaki od deset datuma, a razlog je jednostavan – je previsoka cijena.

Kako donosi britanski “Sun”, najjeftinija slobodna ulaznica za jedan koncert iznosi 330 eura, dok je najskuplja, za one koji žele biti odmah pored pozornice i iz prvog reda gledati Adel, 1.168 eura. Navodno će organizatori, ako se karte ne prodaju, razmisliti o tome da snize cijenu.

Naslovna fotografija: Instagram

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...