Sarajevo
3

Social Media

Light
Dark

Remi u derbiju kola: Željezničar i Zrinjski podijelili bodove u fantastičnoj utakmici

Fudbaleri Željezničara i Zrinjskog remizirali su u derbiju 19. kola Wwin lige BiH odigravši meč bez golova (0:0). Pravo je čudo da nismo vidjeli pogotke. Prvo poluvrijeme je ponudilo mnogo uzbuđenja. Željezničar je imao dvije ogromne šanse. Žozef Amoa (Joseph Amoah) je izbio „oči u oči“ sa golmanom Zrinjskog u 20. minuti, ali je sjajno odbranio Marko Marić. Sedam minuta kasnije nova šansa i novi promašaj. Dženan Haračić je dobro istrčao kontru, imao jedan na jedan sa golmanom, ali Marić je ponovo odlično intervenisao. Najbolju šansu u prvom dijelu Zrinjski je imao u 39. minuti. Prvo je šut Hrvoja Barišića odbranio Vedad Muftić, a onda je Sulejman Krpić izblokirao pokušaj Marija Ćužea, piše Avaz. U drugom poluvremenu nije bilo toliko šansi. Ističe se ona prilika Harisa Ovčine u 60. minuti kada je iz izgledne pozicije poslao loptu visoko preko gola. Naslovna fotografija: N. Šaljić

Fudbaleri Željezničara i Zrinjskog remizirali su u derbiju 19. kola Wwin lige BiH odigravši meč bez golova (0:0). Pravo je čudo da nismo vidjeli pogotke.

Foto: n.šaljić

Prvo poluvrijeme je ponudilo mnogo uzbuđenja. Željezničar je imao dvije ogromne šanse. Žozef Amoa (Joseph Amoah) je izbio „oči u oči“ sa golmanom Zrinjskog u 20. minuti, ali je sjajno odbranio Marko Marić.

Foto: n.šaljić

Sedam minuta kasnije nova šansa i novi promašaj. Dženan Haračić je dobro istrčao kontru, imao jedan na jedan sa golmanom, ali Marić je ponovo odlično intervenisao. Najbolju šansu u prvom dijelu Zrinjski je imao u 39. minuti. Prvo je šut Hrvoja Barišića odbranio Vedad Muftić, a onda je Sulejman Krpić izblokirao pokušaj Marija Ćužea, piše Avaz.

Foto: n.Šaljić

U drugom poluvremenu nije bilo toliko šansi. Ističe se ona prilika Harisa Ovčine u 60. minuti kada je iz izgledne pozicije poslao loptu visoko preko gola.

Naslovna fotografija: N. Šaljić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...