Sarajevo
10

Social Media

Light
Dark

Bajramski program ALFA TV

Gledaoci u BiH, ali i širom regije, prvog dana ramazanskog Bajrama, imali su priliku uživati u specijalnom programu na TV Alfa. Program je tradicionalno započet sa bajram-namazom, koji se prenosio uživo iz Gazi Husrev-begove džamije u Sarajevu, a nakon toga, krenuo je bajramski specijal od 9 sati. Ugostili smo i čuvare tradicije, izvorne umjetnike. Jedna od gošća bila je i ruskinja Ljudmila, koja je u Sarajevu postala Mila. Naš bajramski program osvježili smo bh. mladošću, mladim i talentiranim momcima Eldinom Zoronjićem i Hazimom Mehmedićem. Nakon njih, u goste nam je došao i Armin Muzeferija koji je govorio o bajramskoj tradiciji u njegovoj porodici, ali i posebnoj emociji koju imaju njegove pjesme. Članovi Udruženja „Bosni u amanet“ potrudili su se da bosanska pjesma sevdalinka zauzme posebno mjesto u našem programu. Bajramsko druženje u programu TV Alfa završeno je u društvu Elmedina Eke Kadrispahića i Armina Čohodara, koji su obogatili program svojim humorom, pozitivnom energijom ali i dobrom pjesmom. Naslovna fotografija: ALFA TV

Gledaoci u BiH, ali i širom regije, prvog dana ramazanskog Bajrama, imali su priliku uživati u specijalnom programu na TV Alfa. Program je tradicionalno započet sa bajram-namazom, koji se prenosio uživo iz Gazi Husrev-begove džamije u Sarajevu, a nakon toga, krenuo je bajramski specijal od 9 sati.

Ugostili smo i čuvare tradicije, izvorne umjetnike. Jedna od gošća bila je i ruskinja Ljudmila, koja je u Sarajevu postala Mila.

Naš bajramski program osvježili smo bh. mladošću, mladim i talentiranim momcima Eldinom Zoronjićem i Hazimom Mehmedićem. Nakon njih, u goste nam je došao i Armin Muzeferija koji je govorio o bajramskoj tradiciji u njegovoj porodici, ali i posebnoj emociji koju imaju njegove pjesme. Članovi Udruženja „Bosni u amanet“ potrudili su se da bosanska pjesma sevdalinka zauzme posebno mjesto u našem programu.

Bajramsko druženje u programu TV Alfa završeno je u društvu Elmedina Eke Kadrispahića i Armina Čohodara, koji su obogatili program svojim humorom, pozitivnom energijom ali i dobrom pjesmom.

Naslovna fotografija: ALFA TV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...