Sarajevo
31

Social Media

Light
Dark

Beyonce izdala country album

Na radost fanova poznate Bijonse (Beyonce) konačno je izašao njen osmi studijski album “Cowboy Carter”. Ono što je mnoge iznenadilo jeste činjenica da se na njemu nalazi čak 27 pjesama.

Na albumu gostuju velike zvijezde svjetske glazbe poput Doli Parton (Dolly Parton), Vili Nelson (Willie Nelson), Majli Sajsrus (Miley Cyrus), Post Malone i mnogi drugi. Novim se albumom Beyoncé bacila u country vode, što odskače od njenog dosadašnjeg pop i R&B stila.

Velika su očekivanja od obrade klasika Džolene (Jolene) od Doli Parton, koja se ističe po tome što je Bijonse promijenila stihove. Na pjesmi Protector uključena je i njena kćerka Rumi Karter (Carter).

Album je u prodaji na svim platformama u izdanju Parkwood Entertainmenta i Columbia Recordsa, a Beyoncé ga je posvetila svom odrastanju u Houstonu, gradu koji se ponosi kaubojskim načinom života i country glazbom. Na albumu je, kaže, radila pet godina, prenosi Avaz.

  • Moj djed s očeve strane obožavao je country muziku i vodio me svake godine na Houston Rodeo, što je za mene bio najveći doživljaj. A nadahnuće mi je bila i tradicija crnih kauboja, koji su tada, dakako, bili diskriminirani i prisiljeni raditi najteže poslove s najneukrotivijim grlima. Kako bi pokazali što znaju, oformili su takozvani Soul Circuit, čiji su dio bili i crnački rodeo showovi – rekla je.

Malo je reći da su obožavatelji pjevačice oduševljeni.

Naslovna fotografija: Instagram

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...