Sarajevo
3

Social Media

Light
Dark

Amina Bešo se priključila timu Alfa TV-a: Veselim se novom izazovu

Amina Bešo, poznato lice na TV ekranima, nedavno se priključila timu Alfa TV-a, kao prezenter i voditeljica informativnih emisija. Novinarski put započela je prije nepunih devet godina. Svoje prvo medijsko radno iskustvo ostvarila je u gradu u kojem je i rođena, Tešnju. Na lokalnoj radio stanici Radio Tešanj radila je kao spiker i urednica dnevnih emisija. Nakon dvije godine radijske karijere odlučuje se ipak za male ekrane. Prije nepunih pet godina počela je s radom na Hayat TV-u, gdje je na samom početku obavljala posao novinarke informativnog programa i voditeljice kriminalističkog magazina. S obzirom da su joj političke teme bile u fokusu, ubrzo je počela voditi i uređivati takve emisije, koje su nerijetko bile najgledanije u BiH. Nakon politike Bešo se okušala i u sportskim temama pa je u prethodnom periodu kroz voditeljski posao bila zadužena za analize utakmica najvećeg klupskog tamičenja Lige šampiona na regionalnoj televiziji Arena Sport. Iza Amine stoje brojni reporterski izvještaji, intervjui s visokim političkim zvaničnicima, uglednim profesorima, članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine i visokim međunarodnim predstavnicima, a iz svakog intervjua i zadatka crpila je znanje koje je uspješno koristila u svom profesionalnom angažmanu. Naslovna fotografija: Instagram

Amina Bešo, poznato lice na TV ekranima, nedavno se priključila timu Alfa TV-a, kao prezenter i voditeljica informativnih emisija. Novinarski put započela je prije nepunih devet godina. Svoje prvo medijsko radno iskustvo ostvarila je u gradu u kojem je i rođena, Tešnju. Na lokalnoj radio stanici Radio Tešanj radila je kao spiker i urednica dnevnih emisija.

Nakon dvije godine radijske karijere odlučuje se ipak za male ekrane. Prije nepunih pet godina počela je s radom na Hayat TV-u, gdje je na samom početku obavljala posao novinarke informativnog programa i voditeljice kriminalističkog magazina. S obzirom da su joj političke teme bile u fokusu, ubrzo je počela voditi i uređivati takve emisije, koje su nerijetko bile najgledanije u BiH.

Nakon politike Bešo se okušala i u sportskim temama pa je u prethodnom periodu kroz voditeljski posao bila zadužena za analize utakmica najvećeg klupskog tamičenja Lige šampiona na regionalnoj televiziji Arena Sport.

  • Veselim se novom izazovu, jer svaki novi posao je novi izazov i novo životno iskustvo. Vjerujem da ću u timu Alfa TV-a steći nova znanja i vještine, ali i nesebično podijeliti stečena, kako bismo na kraju imali najbolji finalni proizvod. S nestrpljenjem očekujem prvo pojavljivanje u programu Alfa TV-a, nadam se i vjerujem da će se našim gledateljima dopasti ono što ćemo u narednom periodu raditi, jer samo jedno je važno da naši gledatelji budu zadovoljni, oni su naša snaga – kaže Bešo.

Iza Amine stoje brojni reporterski izvještaji, intervjui s visokim političkim zvaničnicima, uglednim profesorima, članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine i visokim međunarodnim predstavnicima, a iz svakog intervjua i zadatka crpila je znanje koje je uspješno koristila u svom profesionalnom angažmanu.

  • Najveća satisfakcija prelaska na Alfa TV je vjerodostojan informativni program.Očekujem da ćemo svi zajedno ispuniti profesionalne kriterije televizijskog novinarstva, koji podrazumijevaju istinu, objektivnost, pravdu… Osluškivat ćemo želje ali i kritike naših gledatelja i iz dana u dan donositi nove provjerene informacije – istakla je Bešo, koja će iz studija Alfa TV-a uskoro poželjeti dobrodošlicu u novu političku emisiju.

Naslovna fotografija: Instagram

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...