Sarajevo
12

Social Media

Light
Dark

Čović: Moramo spriječiti blokadu Vijeća ministara

Dragan Ćović, predsjednik HDZ BiH, kazao je da očekuje da će se tokom susreta partnera državne koalicije uspjeti spriječiti eskalacija krize i blokada Vrijeća ministara, nakon najave vlasti RS o toj blokadi i intervencija međunarodne zajednice.  Čović se ponovo usprotivio intervencijama međunarodne zajednice i najavio da će sljedeće sedmice razgovarati s liderima stranaka koji čine vladajuću koaliciju na državnom nivou.  Dodao je kako je moguće postići dogovor i spriječiti blokade, piše Avaz. Naslovna fotografija: Avaz

Dragan Ćović, predsjednik HDZ BiH, kazao je da očekuje da će se tokom susreta partnera državne koalicije uspjeti spriječiti eskalacija krize i blokada Vrijeća ministara, nakon najave vlasti RS o toj blokadi i intervencija međunarodne zajednice. 

Čović se ponovo usprotivio intervencijama međunarodne zajednice i najavio da će sljedeće sedmice razgovarati s liderima stranaka koji čine vladajuću koaliciju na državnom nivou. 

  • Moramo izvući ovu situaciju i izbjeći bilo kakvu potrebu dugoročne blokade u koju nas se evidentno želi uvući. Na nama je kao predstavnicima HDZ-a i Hrvatskog narodnog sabora da opet budemo poveznica na europskome putu, a nje nema bez funkcioniranja vlasti na svim razinama – rekao je Čović u izjavi novinarima.

Dodao je kako je moguće postići dogovor i spriječiti blokade, piše Avaz.

  • BiH ima svoju europsku budućnost i hrvatski narod, iako najmalobrojniji, ima odgovornost da predvodi ove procese i to će dalje raditi – rekao je Čović.

Naslovna fotografija: Avaz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...