Sarajevo
17

Social Media

Light
Dark

Eksplozija u Starom Gradu: Nepoznate osobe aktivirale eksplozivnu napravu

Stanovnike starog dijela Sarajeva uznemirila je snažna detonacija, nakon što su oko sat iza ponoći nepoznate osobe aktivirale eksplozivnu napravu. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo potvrđeno je kako se eksplozija dogodila u 01:14 sati. Kako navode iz MUP-a KS, eksplozivna naprava je aktivirana ispred kuće i garaže koje su u vlasništvu osobe B. A., te je tom prilikom na kući, garaži i vozilu načinjena materijalna šteta. Također, oštećena je i susjedna kuća, te vozilo koje se nalazilo parkirano u blizini. Policajci nastavljaju dalji rad na dokumentovanju krivičnog djela izazivanje opće opasnosti, kao i pronalasku izvršioca, piše Avaz. Naslovna fotografija: Avaz

Stanovnike starog dijela Sarajeva uznemirila je snažna detonacija, nakon što su oko sat iza ponoći nepoznate osobe aktivirale eksplozivnu napravu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo potvrđeno je kako se eksplozija dogodila u 01:14 sati.

Kako navode iz MUP-a KS, eksplozivna naprava je aktivirana ispred kuće i garaže koje su u vlasništvu osobe B. A., te je tom prilikom na kući, garaži i vozilu načinjena materijalna šteta.

Također, oštećena je i susjedna kuća, te vozilo koje se nalazilo parkirano u blizini.

  • O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo po čijem nalogu je obavljen uviđaj – istakli su iz MUP-a KS.

Policajci nastavljaju dalji rad na dokumentovanju krivičnog djela izazivanje opće opasnosti, kao i pronalasku izvršioca, piše Avaz.

Naslovna fotografija: Avaz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Šta dalje čitati...
Share to...