Sarajevo
12

Social Media

Light
Dark

Euro u fudbalu se bliži, a novo pravilo je sve izvjesnije

Krovna kuća evropskog fudbala UEFA, dopustila je da selektori reprezentacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj umjesto 23 pozovu 26 igrača, objavili su britanski mediji. Naime, na glasanju Nacionalnog povjerenstva za takmičenje, UEFA je odlučila dopustiti selektorima dovođenje još trojice fudbalera nakon prijedloga pojedinih trenera. Treneri su tražili da se broj poveća zbog gustog rasporeda takmičenja, te mogućih povreda tokom klupske sezone. Na prošlom Evropskom prvenstvu 2021. godine, UEFA je također dopustila proširenje popisa igrača za takmičenje nakon pandemije koronavirusa. Naslovna fotografija: Platforma X

Krovna kuća evropskog fudbala UEFA, dopustila je da selektori reprezentacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj umjesto 23 pozovu 26 igrača, objavili su britanski mediji.

Naime, na glasanju Nacionalnog povjerenstva za takmičenje, UEFA je odlučila dopustiti selektorima dovođenje još trojice fudbalera nakon prijedloga pojedinih trenera.

Treneri su tražili da se broj poveća zbog gustog rasporeda takmičenja, te mogućih povreda tokom klupske sezone.

Na prošlom Evropskom prvenstvu 2021. godine, UEFA je također dopustila proširenje popisa igrača za takmičenje nakon pandemije koronavirusa.

Naslovna fotografija: Platforma X

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...