Sarajevo
3

Social Media

Light
Dark

Gazirana voda je odličan saveznik ako želite izgubiti kilograme, evo zašto

Ako vam je gazirana voda draža od obične, ne morate brinuti o tome utječe li štetno na zdravlje. Ona osvježava i hidrira, kao i obična voda, i nema nikakvih štetnih posljedica po tijelo. Studija iz 2012. godine objavljena u Journal of Nutritional Science and Vitaminology pokazala je da pijenje gazirane vode može učiniti da se duže osjećate siti i može pomoći da se hrana duže zadrži u vašem trbuhu, prenosi Nova.rs. Hormon gladi grelin i hormon sitosti leptin djeluju na receptore u grlu i trbuhu stvarajući osjećaj manjeg ili većeg apetita. Gazirana voda djeluje na povećanje razine leptina i povećava osjećaj sitosti. Zato čaša ili dvije gazirane vode uz obrok smanjuje apetit i korisna je za sve vrste dijeta. Gazirana voda ne utječe štetno na naše zdravlje. Ona je bez kalorija i bez šećera, a zbog specifičnog okusa, mnogi je radiije i više piju. Stvara osjećaj sitosti, osobito ako se pije na prazan želudac, tako poboljšava probavu i odličan je saveznik u mršavljenju. Možete odahnuti i slobodno popiti svoje omiljeno piće, gaziranu mineralnu vodu – šampanjac među vodama. Uz nju će biti i manje brige za dobro zdravlje. Naslovna fotografija: Instagram

Ako vam je gazirana voda draža od obične, ne morate brinuti o tome utječe li štetno na zdravlje. Ona osvježava i hidrira, kao i obična voda, i nema nikakvih štetnih posljedica po tijelo.

Studija iz 2012. godine objavljena u Journal of Nutritional Science and Vitaminology pokazala je da pijenje gazirane vode može učiniti da se duže osjećate siti i može pomoći da se hrana duže zadrži u vašem trbuhu, prenosi Nova.rs.

Hormon gladi grelin i hormon sitosti leptin djeluju na receptore u grlu i trbuhu stvarajući osjećaj manjeg ili većeg apetita.

Gazirana voda djeluje na povećanje razine leptina i povećava osjećaj sitosti. Zato čaša ili dvije gazirane vode uz obrok smanjuje apetit i korisna je za sve vrste dijeta.

Gazirana voda ne utječe štetno na naše zdravlje. Ona je bez kalorija i bez šećera, a zbog specifičnog okusa, mnogi je radiije i više piju. Stvara osjećaj sitosti, osobito ako se pije na prazan želudac, tako poboljšava probavu i odličan je saveznik u mršavljenju.

Možete odahnuti i slobodno popiti svoje omiljeno piće, gaziranu mineralnu vodu – šampanjac među vodama. Uz nju će biti i manje brige za dobro zdravlje.

Naslovna fotografija: Instagram

1 komentar

  1. cerebrozen
    3 Aprila, 2024

    I sincerely enjoyed what you've accomplished here. The sketch is fashionable, your written content chic, yet you appear to have developed some apprehension regarding what you aim to offer thereafter. Certainly, I shall return more frequently, just as I have been doing almost constantly, should you uphold this upswing.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...