Sarajevo
31

Social Media

Light
Dark

Grupa ZAR snimila tri nova spota, ugostili i muzičara Brunu Langera

Rock grupa ZAR završila je snimanje tri pjesme s novog albuma, a koje bi uskoro trebale biti objavljene. Riječ je o pjesmama "Spasi me", potom "XV vijek" te "Žurim", u kojoj se kao specijalni gost pojavljuje legendarni frontmen Atomskog skloništa Bruno Langer. Sve pjesme su ekranizovane u saradnji sa Invenio filmsom i Imperio light and stage produkcijom. Pored Pilava i Langera na bini, prilikom ekranizovanja novih pjesama, su bili i Igor Paspalj, najbolji gitarista svijeta 2020. godine po izboru najprestižnijih svjetskih magazina posvećenih gitari "Guitar World i Guitar Player", a koji je sa ZAR-om sarađivao i na singlu "Bijelo", koji je publici predstavljen prije nešto više od godinu dana. Sarađivali su i sa Milanom Kordulupom, koji je nekada bio član grupe "Amadeus", a danas dio stalne postave benda "Sunshine". Pored Kordulpa, tu je i saradnja s Banetom Jelićem koji je poznat po saradnji sa Viktorijom, Nevernim bebama, Osvajačima, potom klavijaturistom Mladenom Jankovićem, a te s Igorom i Vukom Vukojevićem. Prvi od tri spota, za ljubavnu, ali više nego energičnu pjesmu "Spasi me" očekuje se za dvadesetak dana, a potom slijede i saradnja sa Brunom Langerom – "Žurim" te "XV vijek" koja govori o paradoksima balkanskih prostora i predrasudama sa kojima se svakodnevno susrećemo, piše klix.ba Naslovna fotografija: Grupa Zar Facebook

Rock grupa ZAR završila je snimanje tri pjesme s novog albuma, a koje bi uskoro trebale biti objavljene.

Riječ je o pjesmama “Spasi me”, potom “XV vijek” te “Žurim”, u kojoj se kao specijalni gost pojavljuje legendarni frontmen Atomskog skloništa Bruno Langer. Sve pjesme su ekranizovane u saradnji sa Invenio filmsom i Imperio light and stage produkcijom.

  • Bruno je u ovoj pjesmi gostujući bass-gitarista, a skupa sa ostalim članovima grupe ZAR podijelio je binu na snimanju spota. Pjesma i spot govore o stalnoj trci čovjeka sa vremenom i samim sobom, u kojoj su na kraju uvijek gubitnici, jer vrijeme neumitno protiče”, kaže lider benda Amir Pilav Cvale.

Pored Pilava i Langera na bini, prilikom ekranizovanja novih pjesama, su bili i Igor Paspalj, najbolji gitarista svijeta 2020. godine po izboru najprestižnijih svjetskih magazina posvećenih gitari “Guitar World i Guitar Player”, a koji je sa ZAR-om sarađivao i na singlu “Bijelo”, koji je publici predstavljen prije nešto više od godinu dana.

Sarađivali su i sa Milanom Kordulupom, koji je nekada bio član grupe “Amadeus”, a danas dio stalne postave benda “Sunshine”. Pored Kordulpa, tu je i saradnja s Banetom Jelićem koji je poznat po saradnji sa Viktorijom, Nevernim bebama, Osvajačima, potom klavijaturistom Mladenom Jankovićem, a te s Igorom i Vukom Vukojevićem.

Prvi od tri spota, za ljubavnu, ali više nego energičnu pjesmu “Spasi me” očekuje se za dvadesetak dana, a potom slijede i saradnja sa Brunom Langerom – “Žurim” te “XV vijek” koja govori o paradoksima balkanskih prostora i predrasudama sa kojima se svakodnevno susrećemo, piše klix.ba

Naslovna fotografija: Grupa Zar Facebook

1 komentar

  1. Tangela
    17 Marta, 2024

    Wow, amazing weblog format! How lengthy have you ever been blogging for?
    you make running a blog look easy. The entire glance of
    your site is fantastic, as neatly as the content! You can see similar here e-commerce

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Šta dalje čitati...
Share to...