Sarajevo
16

Social Media

Light
Dark

Inovacije, savremene tehnologije i poduzetništvo u fokusu 8. Sarajevo Unlimited Foruma

Sarajevo Unlimited je prvi regionalni forum inovacija, poduzetništva i tehnologije, nastao kao rezultat aktivnosti prvih godinu dana rada poduzetničkog, inovacijskog i edukativnog centra Networks u Sarajevu. 

Institucije, tržišni lideri, zvijezde industrija iz oblasti tehnologija i preduzetništva, predstavnici međunarodnih organizacija i mladih ove godine okupit će se na Unlimited konferenciji koja će se održati 8. Novembra 2023. godine u hotelu Holiday u Sarajevu a tim povodom bit će upriličena i svečana dodjela nagrada u nekoliko kategorija.

“Već osmu godinu na forumu predstavljamo uspješne modele poslovanja, nove trendove sa akcentom na tehnologije, te dajemo značajnu mogućnost razmjene iskustava na međunarodnom i regionalnom nivou, ali i svjetskom – iz različitih oblasti ujedinjenih između inovacija, tehnologija i poduzetništva. Na ovaj način ostvarujemo iznimno jačanje saradnji, što već i samo po sebi privlači i unapređuje investicije”, navode organizatori.

Pored zanimljivih workshops za 3D printing industriju i aditivne tehnologije, sjajni paneli očekuju vas na dan konferencije koji će biti fokusirani na E upravu, Primjenu umjetne inteligencije u poslovanju, Turizam 4.0, Pametni saobraćaj, E-commerce, te Copyrights.

Tokom Sarajevo Unlimiteda, mladi ljudi, poduzetnici i student će imati priliku da razgovaraju sa predstavnicima Digitalnih inovacijskih habova (DIH) iz BiH, koji su uspostavljeni i podržani kroz projekat Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća/EU4DigitalSME, sufinansiranog od strane Evropske unije i vlade SR Njemačke, te saznati više o prilikama, izazovima i mogućnostima saradnje u digitalnom dobu.

Jedna od ideja vodilja platforme jeste da generacije koje dolaze ostanu u svojoj zemlji i stvaraju na sopstvenom terenu, a ne samo da bivaju pasivni korisnici tehnologije i posmatrači procesa digitalizacije, već aktivni graditelji poduzetničkog duha i novog snažnijeg tkiva naše ekonomije.

Sve relevantne informacije su dostupne i putem službene web stranice foruma weareunlimited.ba

Share to...