Sarajevo
3

Social Media

Light
Dark

Iznenada umro Adrijan Šiler, zvijezda serije ”The Last Kingdom”

Britanski glumac Adrijan Šiler (Adrian Schiller) iznenada je preminuo u 60. godini, piše The Independent. Vijest je potvrdila njegova agencija Scott Marshall Partners: "Umro je prerano, a mi, njegova porodica i bliski prijatelji smo shrvani. Njegova smrt bila je iznenadna i neočekivana." Uzrok smrti još nije poznat. Glumac se upravo bio vratio iz Sidneja, gdje je glumio u predstavi ''The Lehman Trilogy''. Osim u povijesnoj seriji ''The Last Kingdom'', kojom se proslavio u ulozi Aethelhelma, Šiler je bio poznat i po ulozi Corneliusa Pengea u ITV seriji ''Victoria''. Šiler, rođen u Londonu, bio je profesionalni glumac od ranih 90-ih, a glumio je u serijama kao što su ''Prime Suspect'' (1992. i 1993.), ''Ghosts'' (1994.) i u filmu ''RKO 281'' (1999.). 2000-tih je glumio u ''A Touch of Frost'' (2000.), ''My Family'' (2001.) i ''Judge John Deed and Silent Witness'' (2007.), piše Index. Naslovna fotografija: Netflix

Britanski glumac Adrijan Šiler (Adrian Schiller) iznenada je preminuo u 60. godini, piše The Independent. Vijest je potvrdila njegova agencija Scott Marshall Partners: “Umro je prerano, a mi, njegova porodica i bliski prijatelji smo shrvani. Njegova smrt bila je iznenadna i neočekivana.”

Uzrok smrti još nije poznat. Glumac se upravo bio vratio iz Sidneja, gdje je glumio u predstavi ”The Lehman Trilogy”. Osim u povijesnoj seriji ”The Last Kingdom”, kojom se proslavio u ulozi Aethelhelma, Šiler je bio poznat i po ulozi Corneliusa Pengea u ITV seriji ”Victoria”.

Šiler, rođen u Londonu, bio je profesionalni glumac od ranih 90-ih, a glumio je u serijama kao što su ”Prime Suspect” (1992. i 1993.), ”Ghosts” (1994.) i u filmu ”RKO 281” (1999.). 2000-tih je glumio u ”A Touch of Frost” (2000.), ”My Family” (2001.) i ”Judge John Deed and Silent Witness” (2007.), piše Index.

Naslovna fotografija: Netflix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...