Sarajevo
16

Social Media

Light
Dark

Kovačić ima priliku ispisati historiju: Ovo nije uspio nijedan fudbaler

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić u petak će imati priliku da ispiše historiju i postane prvi fudbaler koji je postao klupski prvak s tri različite ekipe. Naime, njegov Mančester siti će igrati u petak protiv brazilskog Fluminensea u finalu Svjetskog klupskog prvenstva nakon što je jučer u polufinalu savladao japansku Uravu za 3:0. Zanimljivo, Kovačić je bio strijelac u toj utakmici, dao je pogodak za 2:0 što je bio njegov prvjenac za prvaka Evrope, piše Avaz. Kovačić je do sada bio klupski svjetski prvak sa Realom i Čelzijem, a osim njega, do ovog trofeja sa dva različita kluba stizali su Kristijano Ronaldo (Cristiano - Mančester junajted i Real Madrid), Toni Kros (Kroos, Bajern i Real), David Alaba (Bajern i Real), Antonio Ridiger (Rudiger, Čelzi i Real).Ž Ukoliko Fluminense pobijedi, spisak igrača svjetskih klupskih prvaka sa dva kluba proširio bi se za još jedno ime - legendarnog Marsela (Marcelo), bivšim članom Real Madrida. Marcelo se ovog ljeta vratio u Fluminense u kojem je i počeo karijeru. Potom je 15 godina proveo u Realu, imao je i kratku epizodu u grčkom Olimpijakosu prije nego se vratio kući. Naslovna fotografija: Platforma X

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić u petak će imati priliku da ispiše historiju i postane prvi fudbaler koji je postao klupski prvak s tri različite ekipe. Naime, njegov Mančester siti će igrati u petak protiv brazilskog Fluminensea u finalu Svjetskog klupskog prvenstva nakon što je jučer u polufinalu savladao japansku Uravu za 3:0.

Zanimljivo, Kovačić je bio strijelac u toj utakmici, dao je pogodak za 2:0 što je bio njegov prvjenac za prvaka Evrope, piše Avaz.

Kovačić je do sada bio klupski svjetski prvak sa Realom i Čelzijem, a osim njega, do ovog trofeja sa dva različita kluba stizali su Kristijano Ronaldo (Cristiano – Mančester junajted i Real Madrid), Toni Kros (Kroos, Bajern i Real), David Alaba (Bajern i Real), Antonio Ridiger (Rudiger, Čelzi i Real).Ž

Ukoliko Fluminense pobijedi, spisak igrača svjetskih klupskih prvaka sa dva kluba proširio bi se za još jedno ime – legendarnog Marsela (Marcelo), bivšim članom Real Madrida.

Marcelo se ovog ljeta vratio u Fluminense u kojem je i počeo karijeru. Potom je 15 godina proveo u Realu, imao je i kratku epizodu u grčkom Olimpijakosu prije nego se vratio kući.

Naslovna fotografija: Platforma X

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Šta dalje čitati...
Share to...