Sarajevo
19

Social Media

Light
Dark

Ponovo otkazan glavni pretres na suđenju Dodiku

Sudija Mirsad Strika ponovo je odgodio početak suđenja Miloradu Dodiku i Milošu Lukiću, jer je odbrana Milorada Dodika zatražila izuzeće sve četvero državnih tužilaca. Oni traže izuzeće sva četiri državna tužioca, Nedima Ćosića, Gordane Bosiljčić, Nives Kanevčev i Biljane Golijanin, jer sumnjaju u njihovom nepristrasan pristup, piše Avaz. Goran Bubić, advokat Milorada Dodika, u tu svrhu spomenuo je i tekst "Dnevnog avaza" prilikom izjašnjenja o krivici Milorada Dodika, u kojem se navodi da se prijetilo tužiocima da se traže snimci iz sudnice i saslušavaju policajci. Rekao je Bubić da su tužioci u ovom predmetu neka vrsta oštećenih. O izuzeću tužilaca odlučit će glavni državni tužilac, a pretres je odgođen za 10. januar. Naslovna fotografija: N. Šaljić

Sudija Mirsad Strika ponovo je odgodio početak suđenja Miloradu Dodiku i Milošu Lukiću, jer je odbrana Milorada Dodika zatražila izuzeće sve četvero državnih tužilaca.

Oni traže izuzeće sva četiri državna tužioca, Nedima Ćosića, Gordane Bosiljčić, Nives Kanevčev i Biljane Golijanin, jer sumnjaju u njihovom nepristrasan pristup, piše Avaz.

Goran Bubić, advokat Milorada Dodika, u tu svrhu spomenuo je i tekst “Dnevnog avaza” prilikom izjašnjenja o krivici Milorada Dodika, u kojem se navodi da se prijetilo tužiocima da se traže snimci iz sudnice i saslušavaju policajci.

Rekao je Bubić da su tužioci u ovom predmetu neka vrsta oštećenih.

O izuzeću tužilaca odlučit će glavni državni tužilac, a pretres je odgođen za 10. januar.

Naslovna fotografija: N. Šaljić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Šta dalje čitati...
Share to...