Sarajevo
17

Social Media

Light
Dark

KUD “Saobraćajac” obilježava 58. godina rada

KUD "Saobraćajac" kao i svake godine do sada organizuje svečani koncert povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, ali i rođendana KUD-a. Ove godine KUD "Saobraćajac" obilježava 58. godina rada. KUD "Saobraćajac" osnovan je 1965. godine a glavna obilježja ovog društva jesu masovnost, kuntinuiran i kvalitetan rad sa ansamblima koji ukupno broje preko 200 članova. Za to vrijeme je  "Saobraćajac" postao sinonim kvalitetnog i originalnog umjetničkog dostignuća, u domenu bosanskohercegovačke folklorne baštine. Tradicionalni koncert se održava svake godine u Sportskoj dvorani "Ramiz Salčin" koja svaki put bude ispunjena do posljednjeg mjesta. Pored tri ansambla KUD-a "Saobraćajac", na koncertu predstavit će se i KUD "Vogošća", zatim Udruženje "Ponos" iz Doboja, tamburaški orkestar RKUD-a "Proleter" i mnogi drugi gosti. Naslovna fotografija: Facebook

KUD “Saobraćajac” kao i svake godine do sada organizuje svečani koncert povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, ali i rođendana KUD-a. Ove godine KUD “Saobraćajac” obilježava 58. godina rada.

KUD “Saobraćajac” osnovan je 1965. godine a glavna obilježja ovog društva jesu masovnost, kuntinuiran i kvalitetan rad sa ansamblima koji ukupno broje preko 200 članova. Za to vrijeme je  “Saobraćajac” postao sinonim kvalitetnog i originalnog umjetničkog dostignuća, u domenu bosanskohercegovačke folklorne baštine.

Tradicionalni koncert se održava svake godine u Sportskoj dvorani “Ramiz Salčin” koja svaki put bude ispunjena do posljednjeg mjesta. Pored tri ansambla KUD-a “Saobraćajac”, na koncertu predstavit će se i KUD “Vogošća”, zatim Udruženje “Ponos” iz Doboja, tamburaški orkestar RKUD-a “Proleter” i mnogi drugi gosti.

Naslovna fotografija: Facebook

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Šta dalje čitati...
Share to...