Sarajevo
10

Social Media

Light
Dark

“Naše priče”: Emir Bukovica o novom singlu

Emir Bukovica je na dan zaljubljenih ove godine izbacio još jedan singl pod nazivom Polako, ovo je četvrti po redu singl koji je snimio, upravo Emir Bukovica je gost Naših priča. Frontmen rock benda Emir & Frozen Camels Emir Bukovica, pod okriljem izdavačke kuće “Croatia Records” i pod imenom svog solo muzičkog projekta BUKOWSKEE, objavio je novu pjesmu. Pjesma imena "Polako…" je četvrti BUKOWSKEE single, a kao gost u pjesmi se pojavljuje poznati glumac i voditelj Tarik Filipović. Autor pjesme Emir Bukovica kaže da je do saradnje sa Filipovićem došlo vrlo spontano: Pjesma “Polako…” je svojevrstan nastavak Emirovih dosadašnjih BUKOWSKEE intimnih priča u kojima autor govori o ljudskim i drugim odnosima, usponima i padovima, svakodnevnim životnim temama. Pjesma “Polako…” snimljena je u studijima “Definition Media” na Floridi i “Long Play” u Sarajevu, dok video spot potpisuje režiser Jasmin Jatić. Glavnu ulogu u spotu dobila je trenutno jedan od najuspješnijih bh. modela Azra Patković. Naslovna fotografija: ALFA TV

Emir Bukovica je na dan zaljubljenih ove godine izbacio još jedan singl pod nazivom Polako, ovo je četvrti po redu singl koji je snimio, upravo Emir Bukovica je gost Naših priča.

Frontmen rock benda Emir & Frozen Camels Emir Bukovica, pod okriljem izdavačke kuće “Croatia Records” i pod imenom svog solo muzičkog projekta BUKOWSKEE, objavio je novu pjesmu.

Pjesma imena “Polako…” je četvrti BUKOWSKEE single, a kao gost u pjesmi se pojavljuje poznati glumac i voditelj Tarik Filipović. Autor pjesme Emir Bukovica kaže da je do saradnje sa Filipovićem došlo vrlo spontano:

  • Tarik je moj prijatelj koji je medju prvima poslušao prvu verziju ove pjesme i na prvo slušanje mu se jako svidjela. Onda smo nekako zajednički pomislili da bi bilo interesantno kada bi Tarik jedan mali dio svog multitalenta poklonio ovoj mojoj pjesmi. Tako se desila ova možda za neke neobična saradnja, koja me čini izuzetno sretnim i zahvalnim.

Pjesma “Polako…” je svojevrstan nastavak Emirovih dosadašnjih BUKOWSKEE intimnih priča u kojima autor govori o ljudskim i drugim odnosima, usponima i padovima, svakodnevnim životnim temama.

  • Živimo u vremenu instant kulture, vremenu brzine, površnosti, nestrpljenja i neopraštanja. Svi žele sve, preko noći i odmah. Taj način razmišljanja se na žalost uvukao i u medjuljudske odnose, a još tużnije, i u ljubav. Pale se mostovi iza sebe na prvi znak nekog problema. I sve se to radi glasno i na sva zvona. Ova pjesma govori o tome da ne bi bilo loše malo usporiti, malo se utišati i pokazati malo više sabura (strpljenja) – dodao je Bukovica.

Pjesma “Polako…” snimljena je u studijima “Definition Media” na Floridi i “Long Play” u Sarajevu, dok video spot potpisuje režiser Jasmin Jatić. Glavnu ulogu u spotu dobila je trenutno jedan od najuspješnijih bh. modela Azra Patković.

Naslovna fotografija: ALFA TV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...