Sarajevo
12

Social Media

Light
Dark

Veliki derbi na Koševu, kolo u znaku Sarajeva i Borca

Derbi 27. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine igra se u subotu od 20:45 na stadionu Asim Ferhatović Hase, gdje se sastaju Sarajevo i Borac. Ovo će biti prva utakmica ova dva rivala nakon incidenta i prekida koji se dogodio u sklopu uzvratnog susreta četvrtfinala Kupa BiH (1:2), piše Avaz. Od tog duela Sarajevo je nanizalo tri pobjede i, a slične rezultate upisao je i banjalučki premijerligaš. Pravdu na utakmici će dijeliti Mirza Kazlagić. Na ovoj utakmici neće biti navijača Borca zbog odluke Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Kako se u sličnom terminu održava koncert Lepe Brene u Zetri, iz policije su odlučili da ne mogu organizirati oba događaja, pa je pristalicama banjalučkog tima zabranjen dolazak na Koševo.Inače, subotnji program u Wwin ligi BiH se otvara u 13:30 kada se sastaju Široki Brijeg i Igman iz Konjica. Od 16:00 sati se sastaju Sloga i Zrinjski. Ranije su u petak odigrana još tri duela ovog kola. Naslovna fotografija: Avaz

Derbi 27. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine igra se u subotu od 20:45 na stadionu Asim Ferhatović Hase, gdje se sastaju Sarajevo i Borac. Ovo će biti prva utakmica ova dva rivala nakon incidenta i prekida koji se dogodio u sklopu uzvratnog susreta četvrtfinala Kupa BiH (1:2), piše Avaz.

Od tog duela Sarajevo je nanizalo tri pobjede i, a slične rezultate upisao je i banjalučki premijerligaš. Pravdu na utakmici će dijeliti Mirza Kazlagić. Na ovoj utakmici neće biti navijača Borca zbog odluke Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Kako se u sličnom terminu održava koncert Lepe Brene u Zetri, iz policije su odlučili da ne mogu organizirati oba događaja, pa je pristalicama banjalučkog tima zabranjen dolazak na Koševo.Inače, subotnji program u Wwin ligi BiH se otvara u 13:30 kada se sastaju Široki Brijeg i Igman iz Konjica. Od 16:00 sati se sastaju Sloga i Zrinjski. Ranije su u petak odigrana još tri duela ovog kola.

Naslovna fotografija: Avaz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...