Sarajevo
17

Social Media

Light
Dark

Nermin Bašić više nije trener Željezničara

Disciplinski komitet FIFA-e suspendovao je bivšeg predsjednika Fudbalskog saveza Španije Luisa Rubijalesa na tri godine. Rubijales tokom trajanja suspenzije ne smije obavljati nikakvu funkciju u nacionalnim ili internacionalnim fudbalskim tijelima.

Disciplinski komitet FIFA-e suspendovao je bivšeg predsjednika Fudbalskog saveza Španije Luisa Rubijalesa na tri godine.

Rubijales tokom trajanja suspenzije ne smije obavljati nikakvu funkciju u nacionalnim ili internacionalnim fudbalskim tijelima.

Podsjetimo, razlog suspenzije je seksistički skandal nakon finala Svjetskog prvenstva za žene. On je tokom ceremonije dodjele zlatnih medalja fudbalerkama Španije u usta poljubio Dženi Hermoso (Jenni) protiv njene volje.

Hermoso je kasnije rekla kako joj se nije svidio njegov potez, a Rubijales se nije tu zaustavio. U svlačionici je zagrlio i govorio joj: “Idemo se ti i ja vjenčati na Ibicu”.

Fudbalerka je podnijela i službenu prijavu tužilaštvu protiv Rubijalesa koji je potom podnio ostavku na sve funkcije, prenosi Dnevni Avaz.

U Madridu se vodi posebno suđenje. Rubijales je odbacio optužbe za seksualno zlostavljanje, a tužitelj je od sudije zatražio zabranu prilaska na bliže od 500 metara, što je prihvaćeno.

Ukoliko sud u Madridu osudio Rubijalesa, prijeti mu novčana kazna ili do četiri godine zatvora.

Naslovna fotografija: Avaz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...