Sarajevo
17

Social Media

Light
Dark

Povodom 40. godišnjice ZOI u Sarajevu će biti održan koncert Tonyja Cetinskog

Idućeg mjeseca se obilježava 40. godišnjica održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, a povodom te značajne obljetnice organiziran je i koncert Tonyja Cetinskog ispred Vječne vatre. Direktor Turističke zajednice KS Haris Fazlagić i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda na svojim Facebook profilima najavili su koncert poznatog hrvatskog pjevača. Koncert će se održati 10. februara od 20 sati. Podsjećamo, 14. Zimske olimpijske igre održane su od 8. do 19. februara 1984. u Sarajevu u tadašnjoj Jugoslaviji. To su bile prve zimske i druge olimpijske igre održane u nekoj komunističkoj državi nakon olimpijskih igara održanih 1980. u Moskvi. Na Igrama su u šest sportova nastupila 1.272 takmičara iz 49 zemalja, piše Express. Naslovna fotografija: Facebook

Idućeg mjeseca se obilježava 40. godišnjica održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, a povodom te značajne obljetnice organiziran je i koncert Tonyja Cetinskog ispred Vječne vatre.

Direktor Turističke zajednice KS Haris Fazlagić i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda na svojim Facebook profilima najavili su koncert poznatog hrvatskog pjevača.

  • Obilježavanje 40.godina od održavanja ZOI 84 i poklon našem gradu, građanima i turistima. Sarajevo je opet centar Evrope i svijeta u svakom smislu kako davne 1984. godine tako i danas. Dobrodošli, poručili su.

Koncert će se održati 10. februara od 20 sati.

Podsjećamo, 14. Zimske olimpijske igre održane su od 8. do 19. februara 1984. u Sarajevu u tadašnjoj Jugoslaviji. To su bile prve zimske i druge olimpijske igre održane u nekoj komunističkoj državi nakon olimpijskih igara održanih 1980. u Moskvi. Na Igrama su u šest sportova nastupila 1.272 takmičara iz 49 zemalja, piše Express.

Naslovna fotografija: Facebook

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...