Sarajevo
12

Social Media

Light
Dark

Pregled 27. KOLA WWin lige

Derbi susretom između Sarajeva i Borca kompletirano je 27. kolo nogometne WWIN Lige BiH. Utakmica je završena bez pobjednika 1:1. Goste je u vodstvo doveo Vuković u 42. minuti, a izjednačenje bordo timu donio je Julardžija u 50. minuti. Jučer su odigrana još dva meča domaćeg prvenstva. Zrinjski je golovima Bilbije u gostima savladao Slogu 2:0, dok je Široki Brijeg sa 4:1 bio ubjedljiv protiv Igmana. Za Širokobriježane pogađali su Kuprešak, Chinedu, Mišić i Čavar, a jedini pogodak za tim iz Konjica postigao je Janketić. Ranije, u petak, Gošk je savladao Tuzla City 1:0 pogotkom Skorupa, identičnim rezultatom Posušje je pobijedilo Željezničar golom Rozića, dok je Velež sa 3:1 bio bolji od Zvijezde 09. Hrkač, Mlinarić i Pršeš su osigurali pobjedu Rođenima, dok je Karaklajić postigao gol za goste. Nakon 27. kola na tabeli Borac je i dalje lider prvenstva sa 63 boda, 5 više u odnosu na drugoplasirani Zrinjski i 17 više u odnosu na treći Velež. U donjem dijelu tabele deveta Tuzla City, deseti Igman i jedaneasti Željezničar imaju po 27 bodova, dok je Zvijezda 09 posljednjeplasirana sa 17 osvojenih bodova. Naslovna fotografija: Printscreen

Derbi susretom između Sarajeva i Borca kompletirano je 27. kolo nogometne WWIN Lige BiH. Utakmica je završena bez pobjednika 1:1. Goste je u vodstvo doveo Vuković u 42. minuti, a izjednačenje bordo timu donio je Julardžija u 50. minuti.

Jučer su odigrana još dva meča domaćeg prvenstva. Zrinjski je golovima Bilbije u gostima savladao Slogu 2:0, dok je Široki Brijeg sa 4:1 bio ubjedljiv protiv Igmana. Za Širokobriježane pogađali su Kuprešak, Chinedu, Mišić i Čavar, a jedini pogodak za tim iz Konjica postigao je Janketić.

Ranije, u petak, Gošk je savladao Tuzla City 1:0 pogotkom Skorupa, identičnim rezultatom Posušje je pobijedilo Željezničar golom Rozića, dok je Velež sa 3:1 bio bolji od Zvijezde 09. Hrkač, Mlinarić i Pršeš su osigurali pobjedu Rođenima, dok je Karaklajić postigao gol za goste.

Nakon 27. kola na tabeli Borac je i dalje lider prvenstva sa 63 boda, 5 više u odnosu na drugoplasirani Zrinjski i 17 više u odnosu na treći Velež. U donjem dijelu tabele deveta Tuzla City, deseti Igman i jedaneasti Željezničar imaju po 27 bodova, dok je Zvijezda 09 posljednjeplasirana sa 17 osvojenih bodova.

Naslovna fotografija: Printscreen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...