Sarajevo
32

Social Media

Light
Dark

Radončić: Seka je gotova, dinastija je pala, a državna mafija SDA ide u zatvor!

Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a BiH i bivši ministar sigurnosti BiH u dva mandata, nakon duže medijske samoizolacije, večeras je gostovao kod najpoznatijeg bh. novinara Senada Hadžifejzovića i prekinuo medijsku šutnju.

U izuzetno zanimljivom i otvorenom intervjuu na Face TV-u Radončić, nakon duže od godinu, komentirao je rezultate trojke, mnoge afere i hapšenja, odlazak dinastije Izetbegović, kao i druge teme iz turbulentnog javnog života i dešavanja u BiH.

Radončić je vrlo direktno govorio kakve je torture prošao u montiranim procesima, na Kosovu i u Sarajevu, kada je govorio o postojanju državne mafije. Posebno se osvrnuo i na hapšenje Ranka Debevca, suspendiranog predsjednika Suda BiH, i Osmana Mehmedagića Osmice, bivšeg direktora OSA-e, ali i pojasnio zašto je odlučio da se SBB ponovo politički aktivira.

Direktno je odgovorio i na pitanje zašto je uhapšeni Debevec uništio 60 akata Suda BiH o prisluškivanju, zašto je krio mobitel u gaćama i šifru ako je nevin, te naglasio da je prošla godina bila godina Skya, jer je Sky pokazao da „nigdje nema u njemu ni Radončića, ni SBB-a niti “Avaza“, ali da ima drugih“.

  • SBB će ići svojim putem i graditi svoju političku priču – odgovorio je Radončić Senadu Hadžifejzoviću na pitanje o povratku ove stranke na političku scenu.

Kompletan intervju pogledajte na linku.

Naslovna fotografija: Screenshot FACE TV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...