Sarajevo
10

Social Media

Light
Dark

Slavna Izabel Iper: Predsjedavat će žirijem festivala u Veneciji

Francuska glumica Izabel Iper (Isabelle Huppert, 71) predsjedat će žirijem koji će dodijeliti prestižnu nagradu Zlatni lav za najbolji film na ovogodišnjem 81. Venecijanskom filmskom festivalu koji se održava od 28. avgusta do 7. septembra, objavio je organizacijski odbor Mostre. Uz Zlatnog lava žiri će dodijeliti i Srebrnog lava, Veliku nagradu žirija, Srebrnog lava za najbolje filmsko ostvarenje i nagrade za najbolju mušku i žensku interpretaciju te nagradu za najbolji scenarij. Naslovna fotografija: Instagram

Francuska glumica Izabel Iper (Isabelle Huppert, 71) predsjedat će žirijem koji će dodijeliti prestižnu nagradu Zlatni lav za najbolji film na ovogodišnjem 81. Venecijanskom filmskom festivalu koji se održava od 28. avgusta do 7. septembra, objavio je organizacijski odbor Mostre.

  • Uz Venecijanski filmski festival veže me duga i prekrasna historija. Čast je postati povlaštena gledateljica – rekla je glumica, već nagrađena dvjema nagradama za žensku ulogu na Venecijanskom festivalu.

Uz Zlatnog lava žiri će dodijeliti i Srebrnog lava, Veliku nagradu žirija, Srebrnog lava za najbolje filmsko ostvarenje i nagrade za najbolju mušku i žensku interpretaciju te nagradu za najbolji scenarij.

Naslovna fotografija: Instagram

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...