Sarajevo
3

Social Media

Light
Dark

Trećeg aprila nastavak suđenja Dodiku i Lukiću zbog neprovođenja Schmidtovih odluka

Suđenje predsjedniku bh. entiteta Republika Srpska (RS) Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Milošu Lukiću bit će nastavljeno 3. aprila. Njima se sudi zbog neprovođenja odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta. Na stranici Suda Bosne i Hercegovine ročište je zakazano za 13:00 sati. Na ročištu koje je održano 6. marta svjedočio je inspektor SIPA-e. Dragan Kremenović iz regionalnog odbora SIPA-e u Banjoj Luci je potvrdio navode da je dobio naredbu Tužilaštva BiH da se izuzme određena dokumentacija koja se odnosi na ovaj slučaj. Dodik je izrazio nezadovoljstvo svjedocima i rekao da je sva dokumentacija dostavljena te da nije bilo problema. Tokom narednog ročišta trebali bi biti ispitani svjedoci Vladimir Janković i Mirka Deušić, prenosi Klix. Naslovna fotografija: Avaz

Suđenje predsjedniku bh. entiteta Republika Srpska (RS) Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Milošu Lukiću bit će nastavljeno 3. aprila. Njima se sudi zbog neprovođenja odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Na stranici Suda Bosne i Hercegovine ročište je zakazano za 13:00 sati.

Na ročištu koje je održano 6. marta svjedočio je inspektor SIPA-e. Dragan Kremenović iz regionalnog odbora SIPA-e u Banjoj Luci je potvrdio navode da je dobio naredbu Tužilaštva BiH da se izuzme određena dokumentacija koja se odnosi na ovaj slučaj.

Dodik je izrazio nezadovoljstvo svjedocima i rekao da je sva dokumentacija dostavljena te da nije bilo problema.

  • Nema potrebe da se maltretiraju svjedoci koji su radili po službenoj dužnosti. Pravi se farsa od ovog procesa – rekao je Dodik na ročištu.

Tokom narednog ročišta trebali bi biti ispitani svjedoci Vladimir Janković i Mirka Deušić, prenosi Klix.

Naslovna fotografija: Avaz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...