Sarajevo
3

Social Media

Light
Dark

Tužilaštvo BiH predložilo kućni pritvor za Debevca i Osmicu

U Sudu BiH danas će se održati ročište suspendiranom predsjedniku Suda BiH Ranku Debevcu i bivšem šefu OSA-e Osmanu Mehmedagiću Osmici. Kako saznaje "Avaz", Tužlaštvo BiH predložilo je za Debevca i Osmicu mjere zabrane - kućni pritvor. Ako Sud prihvati prijedlog, oni će u narednim danima izaći da se brane sa slobode. Ročište je zakazano u 15 sati. Podsjećamo, Ranko Debevec i Osman Mehmedagić se nalaze već tri mjeseca u pritvoru u Vojkovićima. Njima se stavljaju na teret zloupotrebe položaja, uništavanje dokaza o nelegalnom prisluškivanju, lažno predstavljanje, primanje mita. Naslovna fotografija: Avaz

U Sudu BiH danas će se održati ročište suspendiranom predsjedniku Suda BiH Ranku Debevcu i bivšem šefu OSA-e Osmanu Mehmedagiću Osmici.

Kako saznaje “Avaz”, Tužlaštvo BiH predložilo je za Debevca i Osmicu mjere zabrane – kućni pritvor. Ako Sud prihvati prijedlog, oni će u narednim danima izaći da se brane sa slobode.

Ročište je zakazano u 15 sati.

Podsjećamo, Ranko Debevec i Osman Mehmedagić se nalaze već tri mjeseca u pritvoru u Vojkovićima.

Njima se stavljaju na teret zloupotrebe položaja, uništavanje dokaza o nelegalnom prisluškivanju, lažno predstavljanje, primanje mita.

Naslovna fotografija: Avaz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...