Sarajevo
11

Social Media

Light
Dark

U izraelskom napadu na džamiju Al-Taqwa ima mrtvih i ranjenih

U izraelskom zračnom napadu u ponedjeljak rano ujutru na džamiju Al-Taqwa u izbjegličkom kampu Al-Bureij u centralnom dijelu Pojasa Gaze ima mrtvih i ranjenih, javlja Anadolija. Izrael bombarduje različita područja Za genocid optuženi Izrael bombarduje različita područja u centralnom i južnom dijelu Pojasa Gaze već 199 dana. Izraelske snage granatirale su istočni dio izbjegličkog kampa Al-Maghazi i jugoistočno područje Khan Younisa, objavila je palestinska zvanična novinska agencija WAFA. Osim napada na džamiju Al-Taqwa izveden jeoš jedan izraelski zračni napad na ulazu u izbjeglički kamp Al-Bureij, kao i izbjeglički kamp Al-Nuseirat. Nekoliko Palestinaca je povrijeđeno u izraelskom zračnom napadu u blizini groblja Al-Sawarha u izbjegličkom kampu Al-Nuseirat i u kući u oblasti Al-Burouk u Deir al-Balahu u centralnom dijelu Pojasa Gaze. Izraelski ratni avioni bombardovali su i naselje Al-Zaytoun južno od grada Gaze i područje Al-Mawasi zapadno od grada Khan Younisa. Broj ubijenih Broj ubijenih u napadima koje vojska za genocid optuženog Izraela izvodi na Pojas Gaze od 7. oktobra 2023. godine porastao je na 34.097. Izraelski rat je gurnuo 85 posto stanovništva Pojasa Gaze u interno raseljene uz akutnu nestašicu hrane, čiste vode i lijekova, dok je 60 posto infrastrukture enklave oštećeno ili uništeno, podaci su Ujedinjenih nacija. Izrael je pred Međunarodnim sudom pravde optužen za genocid. Privremenom presudom u januaru Tel Avivu je naloženo da zaustavi genocidna djela i poduzme mjere kako bi se osiguralo pružanje humanitarne pomoći civilima u Gazi. Naslovna fotografija: Anadolija

U izraelskom zračnom napadu u ponedjeljak rano ujutru na džamiju Al-Taqwa u izbjegličkom kampu Al-Bureij u centralnom dijelu Pojasa Gaze ima mrtvih i ranjenih, javlja Anadolija.

Izrael bombarduje različita područja

Za genocid optuženi Izrael bombarduje različita područja u centralnom i južnom dijelu Pojasa Gaze već 199 dana.

Izraelske snage granatirale su istočni dio izbjegličkog kampa Al-Maghazi i jugoistočno područje Khan Younisa, objavila je palestinska zvanična novinska agencija WAFA.

Osim napada na džamiju Al-Taqwa izveden jeoš jedan izraelski zračni napad na ulazu u izbjeglički kamp Al-Bureij, kao i izbjeglički kamp Al-Nuseirat.

Nekoliko Palestinaca je povrijeđeno u izraelskom zračnom napadu u blizini groblja Al-Sawarha u izbjegličkom kampu Al-Nuseirat i u kući u oblasti Al-Burouk u Deir al-Balahu u centralnom dijelu Pojasa Gaze.

Izraelski ratni avioni bombardovali su i naselje Al-Zaytoun južno od grada Gaze i područje Al-Mawasi zapadno od grada Khan Younisa.

Broj ubijenih

Broj ubijenih u napadima koje vojska za genocid optuženog Izraela izvodi na Pojas Gaze od 7. oktobra 2023. godine porastao je na 34.097.

Izraelski rat je gurnuo 85 posto stanovništva Pojasa Gaze u interno raseljene uz akutnu nestašicu hrane, čiste vode i lijekova, dok je 60 posto infrastrukture enklave oštećeno ili uništeno, podaci su Ujedinjenih nacija.

Izrael je pred Međunarodnim sudom pravde optužen za genocid. Privremenom presudom u januaru Tel Avivu je naloženo da zaustavi genocidna djela i poduzme mjere kako bi se osiguralo pružanje humanitarne pomoći civilima u Gazi.

Naslovna fotografija: Anadolija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...