Sarajevo
3

Social Media

Light
Dark

U Posušju otkriven kućni laboratorij za uzgoj marihuane

Službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Posušje 22. marata obavili pretres porodičnog stana i porodične kuće na području Posušja koje koristi L. B. (20), te je tom prilikom pronađen laboratorij za uzgoj marihuane. Pronađeni su zasadi UV lampa, električna grijalica, termostati, plastična posuda u kojoj se nalazi biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "marihuanu", veći broj sjemenki koji svojim izgledom asociraju na sjemenke "marihuane", manja količina boca u kojima se nalazi tekućina za prehranu biljke, shematski prikaz za uzgoj iste, digitalna vaga, dvije tzv. Mrvilice, saopćeno je danas iz kantonalnog MUP-a. O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Širokom Brijegu, te će protiv L. B. biti upućeno odgovarajuće izvještaje o počinjenju krivičnog djela "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", piše Avaz. Naslovna fotografija: Platforma X

Službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Posušje 22. marata obavili pretres porodičnog stana i porodične kuće na području Posušja koje koristi L. B. (20), te je tom prilikom pronađen laboratorij za uzgoj marihuane.

Pronađeni su zasadi UV lampa, električna grijalica, termostati, plastična posuda u kojoj se nalazi biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “marihuanu”, veći broj sjemenki koji svojim izgledom asociraju na sjemenke “marihuane”, manja količina boca u kojima se nalazi tekućina za prehranu biljke, shematski prikaz za uzgoj iste, digitalna vaga, dvije tzv. Mrvilice, saopćeno je danas iz kantonalnog MUP-a.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Širokom Brijegu, te će protiv L. B. biti upućeno odgovarajuće izvještaje o počinjenju krivičnog djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, piše Avaz.

Naslovna fotografija: Platforma X

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Share to...